Bolu Abant Tabiat Parkı’nda bulunan Büyük Abant Otelde karakalemle portre çizen ressam Mehmet Acar, Türkiye’nin en küçük portresini çizmeye karar verdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün şu ana kadar çizilen en küçük portresini oluşturmayı düşünen Mehmet Acar, 12 saat çalışarak 9x15 ebatlarında resim çizdi. Atatürk’ün karakalem portresini çerçeve yaptıran Mehmet Acar, çalıştığı otelin lobisinde sergiliyor.

9x15 ebadında çizim yaptığını söyleyen Mehmet Acar, “20 yıldır karakalemle portre çiziyorum. Televizyonda bazı sanatçıların yaptıkları işin en küçük boyutunu oluşturmak için gayret ettiklerini gördüm. Bende karakalemle Atatürk’ün şu ana kadar çizilen en küçük portesini oluşturmaya karar verdim. 12 saat aralıksız çalışarak 9x15 ebadında şu ana kadar çizilen en küçük portreyi oluşturdum” dedi.

Çizdiği Atatürk portresinin Türkiye’deki en küçük portre olduğunu söyleyen Mehmet Acar, “ Belli bir ebadın altına indiğiniz zaman karakalem çizime müsaade etmiyor. Çok zorlandım ama çizdim. Standart karakalem ebatlarının altına düştüğünüz zaman gölgelendirmeyi yapamazsınız. Karakalemin müsaade ettiği en küçük boyutu çizdim. Normal ebatta çizilen portre bilgisayar ortamında küçültülerek fotokopi haline getirilebiliyor. Ama ben normal kağıda karakalemle çizerek şu ana kadar çizilen en küçük portreyi oluşturdum” diye konuştu.



KY,UÇ(MÇ/AK)