Hasan ERŞAN/İSTANBUL, KADIKÖY'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  ve 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi kutlamalarda iki senedir çelenk krizi çıkması üzerine Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk olaya elkoydu ve ilginç bir çözüm buldu.


Kadıköy Belediyesi'nin bahçesinde bulunan  Atatürk heykelinin önündeki  bahçe duvarı ve  korkuluklarını kaldırtarak  heykelin yolla bütünleşmesini sağlayan Selami Öztürk "Sivil Toplum Kuruluşları 29 Ekim ve 30 Ağustos gibi resmi bayramlarımızda  belediye binası önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakırlarsa bundan onur duyarız" dedi.


BELEDİYE ÇEVRESİNDEKİ DUVAR VE DEMİRLER KALDIRTILDI


Daha önce Kadıköy meydanında bulunan ve yeni planlama ile kaldırılacağı tartışmalarıyla gündeme gelen Atatürk heykeli önünde resmi bayramlarda  çelenk krizlerine şahit olan Selami Öztürk " Bahçe düzenlemesi yapılıyordu.Atatürk heykeli belediye bahçesi içinde kalıyordu. Bahçe peysajı yapıldı.29 Ekim törenlerinde çelenk gerginliği oldu.Bizde orada koydurmazsanız çelenklerimizi buraya koyarız dedik.Bu anıt halka açık,önündeki bahçe demirleride kaldırıldı yolla bütünleşti.STK'lar gelip çelenk koyarlarsa saygı duyarız onur duyarız" dedi.


KADIKÖY'DEKİ KRİZ BAŞKAN ÖZTÜRK'ÜN ARAYA GİRMESİ İLE ÇÖZÜLMÜŞTÜ


Kadıköy'de geçtiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreninde çelenk gerginliği yaşanmıştı.Kadıköy Kaymakamlığının organize ettiği resmi törende Atatürk Anıtına çelenk koymak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği anons edilmeyince törende dernek üyeleri ve resmi makamlar arasında tartışma çıkmış. Kriz Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün müdahalesiyle çözülmüştü. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk,milletvekilleriyle olaya müdahale etmiş, Öztürk’ün araya girmesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çelenklerini Anıta Koymaları ve selamlamalarıyla sona ermişti.Aynı gerginlik ve tartışmalar 29 Ekim törnlerinde de yaşanmış ve arbede çıkmıştı.


HE(FOTOĞRAF)