Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ile İtalya’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütü Associazione di Promozione Sociale Lunaria’nın, kültürlerarası diyaloğu güçlendirmek, AB ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimin gelişmesine katkı koymak için bir süre önce AB’ye sunduğu proje kabul edildi. 5-20 Mayıs 2011 tarihleri arasında Denizli’de resim kampı kurulacak. Kampa Türkiye’den 10, Avrupa’dan 8 olmak üzere 18 tanınmış ressam katılarak çalışma yapacak. Proje, Denizli Şiir Otel’de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya Cafer Sadık Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu, Associazione di Promozione Sociale Lunaria isimli İtalyan kuruluşun yönetim kurulu üyesi Marcello Mariuzzo ve çok sayıda sivil toplum örgütünden temsilci katıldı.

Ali Abalıoğlu, hayata geçirecekleri kültürlerarası Resim Kampı Projesi sayesinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen ressamlarının Denizli’de bir araya geleceğini söyledi. Denizli’de bu projeyle kültür-sanat platformu yaratmayı hedeflediklerini anlatan Abalıoğlu, "Türkiye’den 10, AB ülkelerinden 8 ressam 15 gün boyunca Denizli’de atölye çalışması yapacak. Çalışmalara Pamukkale Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Resim Bölümü öğrencileri ile Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de eşlik edecek. Sanatçıların, Avrupa ve Türkiye’de kendi alanlarında usta sanatçılar olması, bizim için projeyi önemli kılıyor. Atölye çalışmalarında ortaya çıkan sanat eserleri, haziran ayında Roma’da, temmuz ayında ise Denizli’de sergilenecek. Tüm çalışmalar Denizli’de kalacak ve kentimiz çok önemli bir kültür mirasının sahibi olmuş olacak. Proje kapsamında bir de resim yarışması düzenlenecek. Bu yarışmaya ise 31 yaşından gün almamış olan ülkemizdeki tüm ressamlar katılabilecek" dedi.

Projenin ortağı olan İtalyan sivil toplum örgütü Associazione di Promozione Sociale Lunaria’nın yönetim kurulu üyesi Marcello Mariuzzo da, Avrupa’da tanınmış ressamlar ile temasta olduklarını ve Denizli’ye davet ettiklerini söyledi. Mariuzzo, "Bu proje kültürlerarası diyalog adına çok önemli. Türkiye’nin AB İlerleme Raporu’na bakarsak, sadece küçük bir bölümünün kültüre adanmış olduğunu ve kültürel değiş tokuş miktarının değerlendirilmesiyle ilgili hiçbir hususun olmadığını görüyoruz. Kültürel değiş tokuş, sermayenin serbest dolaşımı kadar önemli bir konudur. Biz, AB ve Türkiye’nin birbirine daha çok yaklaşmasını arzuluyoruz. Kültürlerarası diyalog, bunun için en önemli yoldur" diye konuştu.



FI(İÖ/CK)