Çevreye, sanata ve sosyal sorumluluğa verdiği önemle dikkatleri üzerine çeken Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği ve Alman ATAVUS Kadın Derneği’nce ortaklaşa düzenlenen 'Doğadan Sanata' projesinin tanıtımı Trabzon'da yapıldı. Etkinliğe Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, Alman kök boya sanatçısı Peter Reichenbech ile çok sayıda çocuk ve vatandaş katıldı. İnsanları resim yaparken doğaya zarar vermeyen kök boya kullanımına yönlendirmek için hazırlanan proje kapsamında resim atölyesi kuruldu ve kök boya yapımı çocuklara öğretildi.

'AMAÇ, RESİM YAPARKEN DOĞAYA ZARAR VERMEMEK'

Projeyle ilgili bilgi veren Şükran Üst, amaçlarının resim yaparken doğaya zarar vermeyecek boya kullanımını özendirmek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Özellikle karalahanadan elde ettiğimiz yeşil renk katılımcıların büyük ilgisini çekti. Resim boyalarına çok para veriyoruz. Küçücük bir damlacıkla bile resim yapılabileceğini gördük. Lahana ve birçok bitkinin besinsel değeri olduğu kadar, onlardan boya elde edilebileceğini de insanlara öğrettik. Almanya’dan gelen uzmanlarımız karalahanadan elde edilen yeşili dünyada hiçbir yerde görmediklerini söyledi. Geçmişte en kalıcı eserlerin kök boya ile hazırlandığını biliyoruz. Kök boya yapımı, uzmanları tarafından sanatçılarımıza ve isteyenlere öğretilecek."



FT(TM/COŞ)