Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte turizmi ilgilendiren bütün sektörlerde hareketlilik başlarken, taksiciler ilginç bir korsan şikayetini gündeme getirdi. İzmir Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celil Anık, bazı araç kiralama (rent a car) firmalarının internet üzerinden 'şoförlü kiralık özel araç' adı altında Adnan Menderes Havalimanı’ndan Balçova gibi şehir merkezi olan noktalara yolcu taşıdığını, bununla ilgili işlem başlattıklarını söyledi.

“YENİ KORSAN BİÇİMİ”

Büyük şehirlerdeki taksicilerin en büyük sorunlarından biri olan korsanın İzmir’de çok fazla yaygın olmadığını, ancak rent a car firmalarının taksi gibi çalışmak istemelerinin de 'yeni bir korsan biçimi' olduğunu vurgulayan Anık, “Rent a car firmaları taksicilik yapmaya hevesleniyorlar. İnternet üzerinden yolcu toplamaya çalışıyorlar. Örneğin bir duyuruda İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Balçova arasında 3 kişi için 60 TL’lik fiyat verilmiş. Bunun yapılması yasal değil. Rent a car’cı rent a car’cılığını yapsın, biz de taksiciliğimizi yapalım” dedi.

KARA ULAŞTIRMA BÖLGE’YE ŞİKAYET

Bu örneklerin giderek çoğalmasından endişe ettiklerini, Türkiye’nin pek çok turistik kentinde benzer sıkıntının yaşandığını bildiklerini de ifade eden Anık, “Kimse internetten yolcu toplayarak “kişiyi buraya böyle götürüyorum’ diyemez. Bu örnek, ancak giderek çoğalmasından endişe ediyoruz. İzmir’de o kadar etkin değiller, ama bununla ilgili Kara Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ile görüştük. Bunun yasal olmadığını onlar da biliyor. Gerekli işlemler yapılacaktır” diye konuştu.



BT(AÖ/AAA)