Gözaltı listesinde olmayan, ancak makamı ve evi 11 saat süreyle aranan Rektör Prof.Dr. Alper Akınoğlu, 500 sayfalık fezlekede 'örgüt lideri' olarak gösterilirken, makamında 4, evinde de 1 elektronik sinyal kesici 'jammer' cihazı ile makamında gizli dinleme ve görüntüleme özelliğine sahip cihazları ortaya çıkaran bir 'böcek savar' ele geçirildi. Rektör Akınoğlu'nun, bu cihazları neden bulundurduğuna ilişkin soruyu, "Hediye geldi" diye yanıtladığı belirtildi.

2005'TEN BU YANAKİ İHALELERE BÜYÜTEÇ

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ve mahkeme kararıyla 2005'ten bu yana 10 ayrı ihaleyle ilgili 8 ay boyunca teknik ve fiziki takip yürüttü. Çukurova Üniversitesi'ndeki ihalelerde haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak suçlarından yürütülen soruşturmada, geçen cuma günü üniversitenin Balcalı Kampüsü'ne operasyon düzenlendi.

JAMMER VE BÖCEKSAVARLI REKTÖR

Rektörlük seçiminden bir gün sonra gerçekleştirilen operasyonda Rektörlük, Yapı İşleri Daire Başkanlığı ve lojmanlarda aramalar yapıldı. Rektör Prof. Dr. Akınoğlu'nun makamı ve evi 11 saat süreyle arandı. Akınoğlu'nun makamında 4 elektronik sinyal kesici 'jammer' cihazı ile gizli dinleme ve görüntüleme özelliğine sahip cihazları ortaya çıkaran 'böcek savar' ele geçirildi. Evinde ise 1 jammer bulundu. Polislerin özel izinle ithal edilen cihazları neden makamında ve evinde bulundurduğuna ilişkin soruya Rektör Akınoğlu'nun "Hediye geldi" dediği belirtildi.

Operasyonda 16 kişi gözaltına alındı, ancak Rektör Akınoğlu, hakkında gözaltı kararı olmadığı için için polis sorgusuna alınmayıp savcılığa davet edildi.

500 SAYFALIK FEZLEKE

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan aralarında üniversite çalışanları ve müteahhitlerin de bulunduğu şüpheliler N.G. E.S., R.Ç., C.K., S.E., K.K., D.S., H.A., N.A. Ö.G., Ş.Ö., Ö.D., M.G., M.B. A.Y. ve İ.M.D. sorgularının ardından adliye sevk edildi.

Polis, 3 gün boyunca sorguladığı şüphelilerin ifadeleriyle birlikte yaklaşık 500 sayfa fezleke hazırladı. Fezlekede Rektör Akınoğlu 'örgüt lideri' olarak gösterildi. Polis, mahkemede ifade verecek Rektör Akınoğlu'na sorulması için 40 soru hazırlayıp, evraka ekledi.

Rektör ve bazı görevliler hakkında daha önce de dava ve soruşturmalar açılmış, 6 yıl hapisleri istenmişti. Bazı suç duyurularının soruşturulması için ise YÖK izin vermemişti.



FK(OA/COŞ)