Rektör Attar, Keşap Meslek Yüksek Okulu’nun ziyaret etti, daha sonra da basın mensuplarının Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili sorusunu yanıtladı. “Sözde Ermeni Soykırımı yoktur” diyenlerin cezalandırılmasına yönelik yasanın Sarkozy'nin sonunu getirdiğini söyleyen Prof.Dr. Attar, “Uzmanlık alanımın vermiş olduğu deneyime dayanarak, 'Sarkozy değil anıtı ziyaret etmek, isterse vasiyeti üzerine o soykırım anıtının dibine gömülmesini temenni etse de bitmiştir. Kendisini hiçbir şey kurtaramaz’ demiştim. Öyle de oldu” dedi. Rektör Attar, şunları söyledi:

“Siyasetçiler siyasi hırslarını bir milletin etnik kimliğinin, bir devletin çökertilmesi üzerine pervasızca ortaya koyduklarında kendilerini bitirmiş olurlar. Onun için Sarkozy bir derstir, örnek alınması gereken bir sonuçtur. Bundan sonra Fransa’da hiçbir siyasetçi, devlet adamı Sarkozy’nin sonunu getiren yanlışı tekrar etmeyecektir. Bundan son derece eminim. Aynı zamanda Fransa’da utanç yasası olarak kabul ettiğimiz yasanın iptali, Türk Devleti aleyhine alınan bu kararın 2015’de Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyen hamlelerin de kırılma noktasıdır.”

GÜ Rektörü Prof. Dr. Attar, Dini Bilimler Fakültesi’nin onayının YÖK’ten çıktığını da duyurduktan sonra Bulancak ve Piraziz Meslek Yüksek Okullarında incelemelerde bulundu.



HK(TM/AAA)