Van’da meydana gelen depremlerin ardından yurtları hasar gören YYÜ'nün yaklaşık 2 bin öğrencisi, kampüs içerisine kurulan konteynerlere yerleştirildi. Konteynerlerde yer sıkıntısı yaşayan kız öğrencilere, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal ve yardımcıları yardım etti. Rektör Battal ve yardımcıları, aileleriyle birlikte kalmaları için tahsis edilen 100 metrekarelik 3 lüks prefabrik konutu barınmaları için kız öğrencilere verdi. Rektör Battal ve yardımcıları ise 45 metrekarelik prefabriklere yerleşti. Lüks prefabrik konutlara kurulan ranzalarda 75 kız öğrenci kalmaya başladı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Yaşanan depremlerin ardından yurt binalarımızda hasar oluştu. Bu nedenle kampüs içersine konteyner yurtlar oluşturuldu. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı buralara yerleştirildi. Dışarıda kalan kız öğrencilerimizin bir kısmını da mağdur olmaması için benim için yaptırılan prefabrik konuta yerleştirdim. Yine rektör yardımcıları için de hazırlanan 2 prefabrik konutu da kız öğrencilere tahsis ettik" dedi.

PREFABRİK KONUTLAR ÇOK RAHAT

Prefabrik konutlarda çok rahat ettiklerini söyleyen Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Betül Oruç ise "Depremin ardından eğitimimize devam etmek için üniversiteye geldik. Konteyner yurtlarda yer bulanmadığı için Rektörümüz bizi kendisine verilen bu konuta yerleştirdi. Burası çok güzel ve rahat. Rektörümüze bu özveriden dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



MÇ(FE/CK)