Hac farizasını yerine getirmek için gittiği Suudi Arabistan’dan dönen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, üniversiteyi, ilgilendiren her türlü olay ve açıklamaları bire bir takip ettiklerini söyledi. Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu'nun açıklamalarıyla ilgili olarak Rektör Omay, "Kendisinin sözlerini muhatap alacak, cevap verecek bir söz olarak görmüyorum. Söylediklerini muhatap kabul etmiyorum, kıymetli bulmuyorum" dedi.

'HAZIMSIZLIKLAR DOĞAL'

Açıklamalardan kendileri gibi öğrencilerin de rahatsız olduğunu hatırlatan Rektör Omay,  öğrenci ve ailelerin huzursuz olacağı bir durumun ne üniversitede ne de Mardin’de söz konusu olmadığını vurguladı. Mardin’in Üniversite ile yeni tanıştığını, bazı hazımsızlıkların, tahammülsüzlüklerin bazı kişilerde ortaya çıkmasını da biraz tabii karşılamak gerektiğini anlatan Prof. Dr. Omay şöyle konuştu:

"Hiç şüphesiz burası da Üniversiteyle birlikte yaşamayı öğrenecek. Çok daha hoşgörülü bir şehir olacak. Mardin zaten hoşgörülüdür. Ben Lütfü beyin görüşlerini kendi görüşleri olarak kabul ediyorum. Daha doğrusu muhatap almıyorum. Üniversite olarak hem Mardin’de hem bölgede de hem de Türkiye’de hayati önem taşıyan birçok çalışmaya imza atıyoruz. Bir kişinin söylediği sözler bunları gölgeleyemez. Artuklu Üniversitesi'nin şehre birbirinden faydalı faaliyetleri var. Bir kişinin söylediklerinin ehemmiyeti yok. Bu kadar büyütülecek bir şey de değil. Bir haftadır ilimizde Şiir festivali var ve dünyanın birçok ülkesinden edebiyatçı şair, yazar Mardin’de. Bu ünlü isimler gittiklerinde de Mardin’i tanıtacaklar. Üniversitenin yaptığı da buna benzer sayısız etkinliğe imza atmışsız. Ben aslında bunun konuşulmasını istiyorum."



NG(GG/COŞ)