AÜ Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, dün gerçekleşen rektör adayı belirleme seçimlerinin ardından makamında basın toplantısı düzenledi. Rektör Kurtcephe, 4 yılını geride bıraktığı yönetiminde üniversiteyi Türkiye'de ve dünyada ses getiren bir konuma getirmek için çalıştıklarını aktardı. Yönetimi döneminde AÜ'nün her bakımdan büyüdüğünü aktaran Prof.Dr. Kurtcephe, "Üniversitemiz Türkiye'nin en büyük kampüslerinden biri haline geldi. 53 projemizi hayata geçirme fırsatı bulduk. Devam eden projelerimiz var. Bu yıl onları da tamamlayacağız. Altyapımızı hemen hemen bitirme noktasına geldik. Antalya'da tartışmasız altyapı bakımından en mükemmel yerleşim birimiyiz" dedi.

KADRO ZENGİNLEŞTİ BAŞARI ARTTI

Daha önce 688 olan öğretim üyesi sayısının 4 yıllık yönetimi süresinde 922'ye ulaştığını anlatan Prof. Dr. Kurtcephe, "Benim yönetimim sırasında yurt dışından ve başka üniversitelerden ayrılıp bize gelen öğretim üyesi sayısı 223'ü buldu. Nitelikli öğretim üyelerinin gelmesi ile Akdeniz Üniversitesi kadrosu zenginleşti. Başarılar üst üste gelmeye başladı. Böbrek, karaciğer, pankreas, iç organ nakli konusunda başarılı bir kurumduk. Bizim yönetimimiz farklı bir şeyi gerçekleştirdi. Türkiye'de yapılmayan bir işin öncülüğünü yaptı. Uzuvların naklini yapabilen hale geldi" diye konuştu.

ÖNCÜ ÜNİVERSİTE OLDUK

AÜ'nün 25 Eylül 2010 tarihinde Türkiye'deki ilk çift kol naklini yaparak uzuv nakillerindeki yasal zeminin hazırlanmasına vesile olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kurtcephe, bunun hemen arkasından gerçekleştirilen ilk rahim nakli ve ilk yüz nakli ile dünyada ve Türkiye'de öncü üniversite konumuna geldiklerinden bahsetti. Geçen hafta sonu Antalya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yüz nakli yapılan Uğur Acar ve Turan Çolak'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Kurtcephe, "Başbakanımız da nakil hastalarımızı ziyaret etti. Bizim başarımızı önemsediğini, yaptığımız işin büyük başarı olduğunu ifade etti" diye konuştu.

BİZE YAKIŞAN BİR SEÇİM OLDU

AÜ Rektörü Kurtcephe, demokrasinin gereği olan bir seçim süreci yaşadıklarını aktardı. Seçim sürecinde 'kamuoyunda daha fazla tanıtma adaletsizliği yapmamak' ve 'diğer rektör adayları ile eşit ve adil bir yarışa katılma' amacıyla basınla bir araya gelmeyi tercih etmediğini kaydeden Prof. Dr. Kurtcephe, üniversiteye yakışan bir seçim sürecini başarıyla sonuçlandırdıklarını belirtti.

ÜZERİME DÜŞENİ YAPTIM

Seçim sürecinin henüz tamamlanmadığını, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün atama sürecinin devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. Kurtcephe, "Bu sürecin üniversitemize zarar vermemesi, demokratik zenginleştirmesi açısından üzerime düşen herşeyi yaptığımı düşünüyorum. Seçim sürecinde benimle ilgili yapılan yorumlara dahi bir şey yapmadım. 'İnsanlar konuşsunlar bakalım, yanlışı görelim' dedik. Seviyenin düşmemesi için de her türlü özeni gösterdim. Hem benim hem de diğer rektör adaylarının haklarının zarara uğramaması için her türlü çabayı sarf ettim" dedi.

ATANACAĞINDAN EMİN KONUŞTU

Rektör Prof.Dr. Kurtcephe, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmayacağına yönelik bir endişesi olup olmadığının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

"Ben Ankara ile ilgili en küçük bir sıkıntı görmüyorum. YÖK nezdinde Cumhurbaşkanının teveccühünün bizden yana olacağına adım gibi eminim. Cumhurbaşkanı işini gücünü bırakır da rektör adaylarını destekleme gibi bir duruma girer mi, olacak bir şey değil. Üst makamların doğrudan rektör adaylarına destek verdiğine tanık olmadım. Bu makamlar bizim devletimizin saygınlığı ile ilgili makamlar, o yüce makamları yıpratmamak lazım. Bizim için esas olan buradaki arkadaşlarımızın 4 yıl içinde nasıl baktıkları, nasıl değerlendirdikleriydi. Yüzde 50'sine yakınının oyunu aldım. Kendimi başarılı bulduğumu rahatlıkla söyleyebilirim."