SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, geçen yıl mayıs ayında bir gecede kalem aldığı ve ilk kez 2011- 2012 akademik yılı mezuniyet töreninde seslendirilerek üniversite öğrencilerine armağan edilen 'Üniversiteliler Marşı' sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekorları kırıyor. Pek çok etkinlik ve törende de çalınmaya başlanılan marşı, Rektör Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'ne başvurarak kendi adına tescil ettirdi.

Türkiye'nin son dönemde her alanda büyük bir ivme kazandığına dikkat çeken Prof.Dr. İbicioğlu, "Koşmak bize, durmak düşmanlarımıza, coşmak bize, bakmak düşmanlarımıza düşüyor. Yeniden oyunu kurucu millet haline geldik. İşte bu duygulara tercüman olabilmek adına marş yazılması için Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerini harekete geçirdim" dedi.

Ancak istediği gibi bir marş yazılamadığını kaydeden Prof.Dr. İbicioğlu, "Bunun üzerine kendim yazmaya karar verdim. Bir akşam oturdum ve 4 kıtalık marşın sözlerini yazdım. Ardından marşın bestelenmesi için sözleri Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mutlu Yıldız'a gönderdim. Marş bestelendi, aranjman çalışmalarına başladık ve bu yılki mezuniyet törenine yetiştirdik" diye konuştu.

Klibi de çekilen marşın sosyal medyada çok beğenildiğine dikkat çeken Prof. Dr. İbicioğlu, dinleyenlerin marşı çok beğendiğini söyledi. Marşın ayrı bir coşku oluşturduğunu vurgulayan Prof. Dr. İbicioğlu, "Sadece duygusal anlamda değil mana anlamında da böyle olduğunu belirtiyorlar. Cumhuriyet Bayramı'nda çalındı. İnsanları harekete geçiriyor. Marşı daha güzel enstrümanlarla yeniden seslendireceğiz" dedi.

Prof. Dr. İbicioğlu, 'Üniversiteliler Marşı' adını değiştirmeyi düşündüklerini de kaydetti.

ÜNİVERSİTELİLER MARŞI'NIN SÖZLERİ

Halkını yaşat ki devlet yaşasın

Ata'nın izinde çağdaşlaşasın

Kanatlanmış kuşlar durmaz yuvada

Bilginle, görgünle tarih yazasın


Umudum ikbalim güler yüzümsün

Sönmeyen meşalem, gonca gülümsün

Aydınlık bir dünya bekler dururken

Yol verin, yol verin gencim yürüsün


Türkiye sevdası dudaklarımda

İnsanlığın derdi şakaklarımda

Hayalimde hep büyük Türkiyem vardır

Azmim var cehdim var ufuklarımda