Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) koruması altındaki sığınmacı çocukları Güre Yerleşkesi'nde misafir eden Rektör Prof.Dr. Attar, burada yaptığı konuşmada, “Ülke olarak genel politikamız dünyanın barış ve güzellik ilçesinde yaşamasıdır. Karadeniz bir çatıdır. Karadeniz kıyısında yaşayan ülkeler, milletler olarak, ortak medeniyetler ve sevgi içerisinde yaşamayı temenni ediyoruz. Bu yönde faaliyetler göstereceğiz” dedi. Dünyada barış istediklerini dile getiren Attar, şunları söyledi:

“Hepimizin nefretle kınadığımız savaş, özellikle genç yaşta çocukken ailelerini kaybetmiş olan bireylerin yaşamış oldukları travma hiç şüphesiz ki kabul edilemez. Bosna’da, Karabağ’da, Gürcistan’da, Suriye ve Irak’ta yaşananlar, dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan facia ve acı kabul edilemez. Dünya hepimize yetecek kadar geniş, hepimize yetecek kadar güzel. Barış içerisinde yaşamamız için bir alan. Büyük çoğunluğu Gürcistan’ın Abazha Bölgesi'nden gelen bu küçücük kalpler Türkiye’den döndükleri zaman sevginin, kardeşliğin ne demek olduğunu çevrelerine anlatacaklar.”

Giresun’a gelmekten ve burada gördükleri ilgiden mutlu olduklarını dile getiren Gürcistan Sığınmacıları Destekleme Teşkilatı Üyesi Prof.Dr. Salome Kapanadze ise, “Misafirperver bir ülkeye geldiğimizi biliyorduk ama bu denli muhteşem olacağını beklemiyorduk. Şu anda sizin huzurunuzda olan çocuklar savaş görmüş, savaştan kaçan, sığınmacı çocuklardır. Amacımız, çocuklarımıza ülkelerin savaşı sevmediğini, savaş istemediğini anlatmaktır. Ülkenizde kalbimizi bırakarak gidiyoruz” dedi.

Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Sevgi Ateş de, böyle bir etkinliği düzenlemekten ve iki ülke insanını bir araya getirmekten mutlu olduğunu dile getirdi.