Dünya Çocuk Rekorları'ndan "En çok çocukla, güvercinlere yem ve su verme rekoru" için aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 ülkeden 400 çocuk, Eyüp Sultan Meydanı'nda toplandı. Suyun konulmasının ardından Türkiye, Malezya, Gürcistan, Kırgızistan, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Rusya'dan toplam 400 çocuk, saat 11.00 sıralarında aynı anda buğday ve mısırları güvercinlere attı.


REKOR TESCİLLENDİ


Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural, Guinness Rekorlarından ayrı bir rekor denemesi yaptıklarını dile getirdi. Kural, " Guinness 'ten koptuk . Biz Dünya Çocuk Rekorları olarak 25. rekoru bugün yapıyoruz. Biz gençlerin güzle şeyler yapmasını istiyoruz, Guinness 'te olduğu gibi akreplerle yaşamasını değil " diye konuştu.


Prof. Dr. Kural, "En çok çocukla kuşlara yem ve su verme" rekorunun kırıldığını belirterek, rekoru tescilledi. Orhan Kural, "Güvercinler gelip sizin kapınızı çalıp su isteyemiyorlar, yemek isteyemiyorlar. Onların avukatları yok, sendikaları yok, oy kullanamıyorlar. Ancak sizden destek bekliyorlar" dedi.


"HAYVANSEVERLİĞİ GÖSTERİYORUZ"


Etkinlikte konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, "Çocuk Bayramında bugün burada bir başka farkındalığı da ortaya çıkartma adına hayvanseverliği gösteriyoruz. Dilleri olmadığı için burada bizden yardım isteyen hayvanları unutmadan ve siz çocukların imzasıyla bir rekoru gerçekleştirmiş olmak farklı bir mutluluk, farklı bir heyecandır " diye konuştu.


 PÇK-ÖA (MK) (FOTOĞRAF)