Trabzon’un Akçakale Beldesi’nden önceki gün saat 14.00’te yüzmeye başlayan ve 19 Mayıs’ta Atatürk’ün karaya ayak bastığı bölgeden Samsun’a ulaşmayı hedefleyen rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu’nun denemesi dün akşam Giresun’da son buldu. Ukraynalı yüzücülerin de belli etaplarda kendisine eşlik ettiği Alper Sunaçoğlu, dün saat 15.00 sıralarında Giresun açıklarına geldi. Bu sırada Sunaçoğlu’na eşlik eden yüzücülerden Ukraynalı Karol Vilademir, gözden kayboldu. Deniz şartlarının kötü olması ve dalga boyunun yüksekliği nedeniyle yüzücü grubuna eşlik eden teknenin görüş alanından çıkan Vilademir’in bulunamaması üzerine Sahil Güvenlik’e haber verildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin denizde yaptığı arama sonuç vermeyince karadan da arama başlatıldı. Ukraynalı yüzücü dün akşam saat 20.00 sıralarında Giresun Limanı’na 10 kilometre uzaklıktaki Uzuncakum mevkisinde karaya çıkmış halde bulundu.

REKOR DENEMESİ İPTAL

Vilademir’in, dalgaların sürüklemesi nedeniyle tekneyle temasının kesilmesi üzerine karaya doğru yüzmeye başladığı belirtildi. Bu gelişme kafilenin moralini bozarken, hem olayın getirdiği gerginlik hem de denizdeki dalga boyunun çok fazla olması nedeniyle rekor denemesi iptal edildi. Alper Sunaçoğlu, dün akşam gazetecilere yaptığı açıklamada, “Rekor denememizi sonlandırdık ancak yine de etaplar halinde yüzmeye devam edeceğim ve söz verdiğim gibi 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkacağım. Bundan sonraki sembolik bir yüzme olacak” dedi.

SAHİL GÜVENLİK TEKNEYİ DURDURDU

Ukraynalı yüzücülerin Giresun’dan ayrılmasının ardından kendisine eşlik eden tekneyle  Samsun’a doğru yola çıkmak üzere bu sabah Giresun Limanı’na giden Alper Sunaçoğlu, büyük şok yaşadı. Sahil Güvenlik ekipleri, Grinda isimli teknenin evraklarında eksik bulunduğu gerekçesiyle limandan çıkışına izin vermedi. Ukraynalı kaptan ve yardımcısını da limanda tutan Sahil Güvenlik, evraklardaki eksikliklerin giderilmesinin ardından teknenin limandan çıkışına izin verilebileceğini söyledi.

"VERDİĞİM SÖZÜ YİNE DE YERİNE GETİRECEĞİM"

Rekor denemesini takip eden hakemlerin de, denemenin iptal edildiğine dair tutanak düzenleyerek Giresun’dan ayrıldığını belirten Alper Sunaçoğlu, şunları söyledi:

“Büyük bir şanssızlık eseri dün başımıza gelen olayların ardından rekor denemesini iptal ettik. Verdiğim sözü tutarak kısa etaplar halinde Samsun’a yüzmeyi planlıyordum. Fakat teknenin evraklarının eksik olması nedeniyle buna da izin vermediler. Türkiye’de tekne kiraları çok pahalı olduğu ve hiçbir iş adamı sponsor olmaya yanaşmadığı için bu tekneyi ucuz bir meblağla Ukrayna’dan kiralamıştık. Şimdi Giresun’dan otobüsle İstanbul’a gideceğim fakat verdiğim sözü yine de yerine getirmeyi amaçlıyorum. 19 Mayıs’ta Samsun’da olacağım ve yaklaşık 3 saat yüzerek daha önceden belirlediğimiz gibi Atatürk’ün 1919’da karaya ayak bastığı yerden ben de karaya çıkacağım”.