Üniversite spor salonunda düzenlenen törene Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Talu, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile öğrenciler ve veliler katıldı. Burada konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Rıdvan Demirtaş, kentte üniversite öğrencilerinin bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirterek geçen yıl bir öğrenci arkadaşlarının silahlı saldırıya uğradığını hatırlattı. Bu olay sonrası Rize protokolünün kendileri ile biraraya geleceği yönünde söz verdiğini, ancak aradan geçen bir yılda adım atılmadığını ifade eden Demirtaş, salonda buz gibi hava estiren konuşma yapıp şunları söyledi: "Bunun yanı sıra bazı okullarda ulaşım sıkıntısı çekiliyor. 20 kişilik otobüslere 50 kişi bindirildi. Hiç kimse bu soruna önlem almadı. Otobüslerde kız öğrenciler tacizlere uğradı. Biz bunlara dur demek için çaba harcadık, ama bizim kadar birileri çaba harcamadı. Şehitleri anmak için Çanakkale’ye gitmek istedik. ABD’den Çin’den dünyanın çeşitli yerlerinden buraya gelenler ecdatlarının mezarlarını ziyaret ediyor. Ama biz 18 saatlik yolu gidemedik. Ecdat bizi orada hazır bekliyordu sayın protokol. Onlar canlarını bizim için verdi, biz onların yanına gidemedik. Bir Rektör Yardımcısı bize, 'Ne gerek var oraya gitmenize' dedi. Böyle bir konuya ne gerek var demek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne yakışmayan bir sözdür. 12 bin öğrenci arasından seçilecekler gidecekti. 12 bin öğrencinin kul hakkına girdiniz. Başbakanımız ismini üniversitemize verdi, kendisine teşekkür ediyoruz. Birileri bu ismi suistimal ediyor. Bu isme dayanarak kendi emellerini öğrenciler üzerinde yaptırım olarak uygulamaya çalışıyor. O kişileri o koltuklarda oturtmayın. Bu kişiler Başbakan’ın siyasi kariyerini zedelemektedir.”

ZAMAN ZAMAN PROLEMLER OLABİLİR

Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz da, üniversiteyi demokratik ortama taşıyan ve ismini veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiğini belirterek, üniversitede herkesin kardeşçe fikrini ve zikrini ifade edebildiğini söyledi. Bu başarının alkışlanması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: "Millet olarak biz buna çok muhtaçtık. Üniversitelerde herkes konuşabilmeli, ama nerde durması gerektiğini de bilmeli. Üniversitemiz 3 enstitü, 6’sı aktif olmak 10 fakülte, 3’ü aktif olmak üzere 6 yüksekokul, 6’sı aktif olmak üzere 7 meslek yüksekokulu bünyesinde barındırıyor. 12 bin öğrencimiz ve 600 öğretim üyesi kadromuz var. Bu kadar yoğun nüfusun olduğu yerde zaman zaman problemler olabilir. Allah’a şükür bu yıl bir öğrencimizin burnu kanamadı” diye konuştu.

LOGOYU TASARLAYAN KAYMAKAM’A ÖDÜLÜ VERİLDİ

Bu arada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi için düzenlenen logo yarışmasında tasarladığı logo birinci seçilen İstanbul Kağıthane Kaymakamı Akın Varıcıer’e Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz plaket verdi. Tören dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından öğrenci yemini yapılması ve keplerin havaya atılması ile sona erdi. Öte yandan törene Başbakan Erdoğan'da kutlama mesajı gönderdi. 



MK (TM/RT)