Kentte 2006 yılında kurulan Rize Üniversitesi'nin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi için üniversite senatosunun aldığı karar, YÖK Genel Kurulu’ndan geçtikten sonra onay için TBMM’ye gönderilmişti. TBMM Genel Kurulu’nda geçen cuma günü kabul edilen yasa teklifi ile 'Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi' adını alan Rize Üniversitesi'nin ad değişikliği, hafta içerisinde Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

'BAŞBAKANIMIZIN İSMİNİN YAŞATILMASI ADINA DEĞİŞİKLİĞİ UYGUN GÖRDÜK'

Kararın Resmi Gazete'de yayınmanması sonrasında ad değişikliği ile ilgili işlemleri süratle yapacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, Başbakan'ın Rizeli olduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti’nde en uzun süre başarı ile başbakanlık yapan yöneticilerimizden biridir. Demokratikleşme adına çok önemli ve başarılı çalışmalar yapmıştır. Üniversite olarak sayın Başbakanımızın isminin yaşatılması adına değişikliği uygun gördük. Bundan sonra isme yakışır gelişme için her türlü adımı atacağız" dedi.

PARA ÖDÜLLÜ LOGO YARIŞMASI

Prof. Dr. Yılmaz, üniversitenin yeni logosunun para ödüllü bir yarışma ile belirleneceğini de belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, "Mevcut logomuzu da içerecek yeni bir logo yarışması düzenleyeceğiz. Yeni logolar önerilecek. Jüri hangisinde karar verirse bu üniversitemizin yeni logosu olacak. Eski logomuzda yarışmaya girecek ve eğer yine birinci çıkarsa onunla da devam edebiliriz. Bu konuda ön yargımız yok. Para ödüllü bir logo yarışması olacak" diye konuştu. Yarışmanın para ödülünün 10 bin lira olması bekleniyor.