Ceylanpınar'a birkaç yüz metre uzaklıktaki Rasulayn, şiddetli çatışmaların ardından geçen 8 Kasım'da muhaliflerin kontrolüne geçti. Günlerce savaş uçaklarının hedefi olan Rasulayn'da, bu kez muhalifler ile PYD güçleri arasında çatışma çıktı. Günlerce süren çatışmaların ardından taraflar, Kasım ayı sonlarında bölgedeki aşiret ve dini liderlerin araya girmesiyle anlaşmaya vardı ve çatışmalara son verdi.

SİLAH SESLERİ KESİLMİYOR

Bir süredir sükunetin hakim olduğu sınır hattında, dün muhalifler ile PYD güçleri arasında çatışmaların başlamasıyla sessizlik bozuldu. Rasulayn'ın yönetiminin kendilerince sağlanması yönünde anlaşamayan tarafların dün öğle saatlerinde başlattığı silahlı çatışma sabaha kadar sürdü. Ölenlerin olduğu bildirilen çatışmalarda yaralanan, aralarında sivillerin de bulunduğu çok sayıda kişi ise sınırı geçirilerek Ceylanpınar ve Şanlıurfa'daki hastanelere getirildi. Sabah saatlerinden itibaren Rasulayn'dan yeniden patlama ve silah sesleri duyulurken, çatışmaların ilçenin iç kesimlerinde sürdüğü bildirildi.

SINIRDA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Ceylanpınar'da tedirginliğe yol açan çatışmaların ardından sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı. Askerler zırhlı araçlar ile daha önceden kazılan mevzilerde nöbet tutarken, polisler de sınır hattında toplanan vatandaşları güvenli yerlere gitmeleri konusunda uyarıyor.

Bu arada çatışmaların tedirginliğini yaşayan bazı Suriyeliler'in de Türkiye sınırına yakın bir noktada bekledikleri görüldü.



AL(HK/AAA)