Hava sıcaklığının 35, deniz suyu sıcaklığının 29 derece ölçüldüğü Fethiye'de Ramazan ayının başlaması ile plajlar turistlere kaldı. Nem oranının yüzde 46 olduğu ilçede, yerli tatilciler ve ilçe halkından boşalan plajları yabancı turistler doldurdu. Deniz ve güneşin tadını çıkaran turistler, plajlarda renkli görüntüler oluşturdu. Kimileri denize girip serinlerken, kimileri ise güneş kremlerini sürüp sere serpe güneşlendi. Turistlerin yoğun olduğu plajlarda az sayıdaki yerli tatilci de denize girip güneşlendi.

PARAŞÜT FİRMALARI ETKİLENMEDİ

Plajda bunlar yaşanırken, Babadağ'ın zirvesinden yamaç paraşütü ile atlayış yapanlarda herhangi bir azalma gözlenmedi. Ramazan ayının ilk günü gökyüzündeki yoğun trafik dikkat çekti. Paraşüt tutkunları eşsiz Ölüdeniz manzarasını izledikten sonra gün boyu Belcekız Plajı'na iniş yaptı.

'YERLİ TATİLCİLER YÜZDE 90 ORANINDA DÖNDÜ'

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte yerli tatilcilerin yüzde 90 oranında beldeden ayrıldığını belirtti. Bütün plajların yabancılara kaldığını belirten Başkan Yılmaz, "Geçen yıllarda edindiğimiz tecrübelere göre Ramazan ayının ilk bir haftasında yerli turistler tamamen Ölüdeniz'den ayrılıyor. Ancak ikinci ve ilerleyen haftalarda tatil yapmak isteyen yerli turistler tekrar ilçemize gelmeye başlıyor. Ramazan Bayramı'nda Ölüdeniz tamamen yerli tatilciyle doluyor. Rezervasyonlar da bu yönde, 18 Ağustos itibariyle yüzde 100 doluluk öngörülüyor" diye konuştu.