Ramazan ayının ilk gününde Çanakkale'de kötü bir manzara ortaya çıktı. Esenler Mahallesi'nden Karacaören Köyü’ne giden yoldaki su kanalı boyunca, bugün sabah saatlerinde çuvallara konularak bırakılmış 4 parçadan oluşan toplam 200 kilogram ağırlığında kaçak et bulundu. Olay, bir vatandaşın görüp polise haber vermesiyle ortaya çıktı. Polis konuyla ilgili kurumlara durumu bildirdi. Bunun üzerine olay yerine Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı kontrolörler geldi.

KOKMAYA BAŞLAMIŞ

Kaçak olarak kesildiği tahmin edilen ve 4 parçaya ayrılarak çuvallara konan, ancak sıcak hava nedeniyle kokmaya başlayan etlerin hangi hayvana ait olduğu ise henüz belirlenemedi. Çeşitli yollarla piyasaya sürülebileceği ifade edilen etler, olay yerine çağrılan bir çöp kamyonuna kondu ve imha edilmek üzerine çöp deponi alanına götürüldü. Etlerden incelenmek üzere örnekler alınırken, kokmaya başlayan etlerin piyasaya sürülmeden bulunması vatandaşları sevindirdi.

SAHİBİ BELİRLENEMEDİ

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, etlerin sahibinin tespit edilemediği için bir yaptırım uygulanamadığını belirtti. Zabıta yetkilileri, “Ne olduğu belirsiz bu etler iyi ki başka birinin eline geçmeden bulundu” demekle yetindi. Olayla ilgili başlatılan inceleme devam ediyor.



BG(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)