Avrupa ve Kafkasya Parkuru olmak üzere iki etaptan oluşan organizasyon Kars Cumhuriyet meydanında start aldı. Organizasyona 20 ülkeden 111 takım, 355 araç ve 666 yarışmacı katıldı. Cumhuriyet Meydanında kurulan stantlarda Kars kaşarı, balı ve kazı tanıtılırken yabancı konuklara çay ve döner ikramında bulunuldu. Yabancı konuklarda Karslılarla halay çekti.

KARSOD Başkanı Halit Özer, "Belediye ile ortaklaşa yaptığımız organizasyonda, yaklaşık bin kişi ağırlayacağız. Bu program çarşamba günü saat 11.00’a kadar sürecek. Misafirler burada ralli gibi yarışarak Gürcistan’a gidecek. Gürcistan’a giriş yaptıktan sonra 355 araç Gürcistan hükümetine hibe edecekler. 10 yıllık bir program. Almanya’dan startı verildi. Gürcistan’da finiş verilecek. Bunlara ‘Kars’ta bir gece konaklama yaptırtabilir miydik?’ düşünceleriyle yola çıktık. Belediyenin de girişimleriyle kabul edildi. Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız" dedi.

Rallinin kadın grubu Türkiye’ye zaman zaman geldiklerini belirterek, "Yolculuğumuz güzel geçti. 111 ekip var. Bu ekipler 2 ve 3’er kişiden oluşuyor. Çoğunluk Almanya’dan olmakla birlikte Amerika Birleşik Devletleri, İsviçre, Hollanda, Polonya’dan araçlar var. Son durağımız Azerbaycan. Türkiye çok güzel" diye konuştu.

Ağrı Dağı ziyaretinden sonra Kars Pit-Stop ayağında Kars’a gelen araçlar Cumhuriyet meydanında park etti. Geceyi Kars’ta geçirecek olan ralliciler, yarın Kars Startının ardından Karahan köyüne gidecekler ve burada anaokulu ve sağlık ocağı yapımını başlatacaklar. Ardından yaptıkları Nuh'un gemisi maketini Kars çayına bırakacaklar.

Rally ekibi daha sonra Gürcistan Batum’a hareket edecek. Onuncu kez düzenlenecek olan Ralli, Almanya’nın güneyinden başlayarak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de son bulacak.



BA (KS/RT)