İlk olarak Ford Otosan Bayi Maşuk Nas'ı işyerinde ziyaret eden Koç, kısa süren görüşmeden sonra burada çalışanlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ı makamında ziyaret eden Rahmi Koç ve beraberindekilere tarihi Erdoba Konağı Oteli'nde öğle yemeği verildi. Yemeğe Vali Ayvaz, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Emniyet Müdürü Derviş Kara, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Diyarbakır- Mardin Süryani Metropoliti Saliba Özmen katıldı. Yemekte Rahmi Koç'tan Mardin'de yatırım yapması talebinde bulunan Vali Ayvaz, "Türkiye'nin sayılı işadamlarından biri olan sayın Rahmi Koç'un Mardin'i ziyaret etmesi, olumlu bir gelişmedir. Umarım sayın Koç da Mardin'e uygun bulduğu sektörde yatırım yaparak, yeni bir iş alanı kazandırmış olur" dedi. Bu söz üzerine Rahmi Koç'un, tebesümle başını sallayarak karşılık verdiği görüldü.

'BUNDAN SONRA SIK SIK GELECEĞİM'

Yemeğin ardından otelin terasında Mardin Kalesi ve Mezopotamya Ovası'nı seyreden Rahmi Koç, Kültür Turizm Müdürü Davut Beliktay'dan tarihi mekanlar ve turizm ile ilgili  bilgiler aldı. Koç Mardin'e ilk kez geldiğini belirterek, "Burada canlı bir tarih var. Yılda üç mahsul elde edilen topraklar var Mardin'de. İlk kez geliyorum ancak bundan sonra sık sık geleceğim. Bazı toplantılarımızı burada yapacağız inşallah" diye konuştu.

Diyarbakır- Mardin Süryani Metropoliti Saliba Özmen ile de konuşan Koç, "Çok güzel. Bakın dinler arasındaki kardeşliğin güzel uyumunu burada görebiliyoruz. Bu uyum hakikatten çok güzel. Bu uyumu her yerde bulamazsınız" dedi.

AA(GG/COŞ)