Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen Büyük Bayanlar R4 Rafting Türkiye Şampiyonası'nın ilk günü, Tortum ile Uzundere ilçeleri arasında bulunan Tortum Çayı'nda başladı. İki gün sürecek şampiyonaya İstanbul, Erzurum, Erzincan, Malatya, Sivas, Artvin, Rize ve Tunceli'den 80 sporcu katıldı. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Uzundere Kaymakamlığı ve Belediyesi'nin desteklediği şampiyonanın bayanlar kategorisinde yaşanan kaza yürekleri ağza getirdi.

Çavuşun Yeri'nden botları ile suya giren dört kişilik Erzurum takımı, yarışmaya iyi başladı. Ancak, arkadaşlarıyla birlikte kürek çeken Nihan Karabulut, arka bölümünde oturduğu botta bir anda dengesini kaybederek suya düştü. Tortum Çayı'nın azgın sularında bata çıka sürüklenen Karabulut, bota çıkmaya çalışsa da başarılı olamadı. Akıntıya kapılan Nihan Karabulut, yaklaşık 400 metre sürüklendi. Şans eseri kayalara çarpmadan ilerleyen Karabulut, kurtarma ekiplerinin attığı halatı yakalayarak güçlükle kıyıya çıktı.

Ölümden dönen Karabulut'a sağlık görevlileri ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık ekibinin müdahalesiyle yuttuğu su çıkarılan Nihan Karabulut, ambulansa alınarak müdahale edildi.

Bir süre dinlendikten sonra kendine gelen Karabulut, "Rafting yarışlarına Erzurum'dan katılıyorum. Botta kürek çekerken dengemi kaybettim ve suya düştüm. Bireysel bir hataydı. Üzerimizde can yeleğimiz vardı. Batıp çıkarken çok su yuttum. Yüzmeyi bildiğim için kayalara çarpmadım. Bir ara ümidimi kaybetmiştim ama atılan halata sıkıca sarılınca yaşama döndüm" diye konuştu.



KB(KS/CK)