Okurcalar Beldesi'nde Alara Çayı'nda geçen çarşamba günü rafting yapan 8 turistin kullandığı Irmak Turizm Şirketi'ne ait bot, Kocadöllük Mevkii'nde alabora oldu. Alara Çayı'na düşen turistlerden 7'si yüzerek kıyıya ulaşırken Kerstin Kdamer kayboldu. Bölgede dün sabah deniz polisi ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından yapılan arama çalışmalarına suyun debisinin yüksek olmasından dolayı dün öğle saatlerimde ara verildi. Bugün sabah saatlerinde 30 kişilik ekip yeniden arama çalışmalarına başladı. Alara Çayı'ndaki akıntının bugün de yüksek olması nedeniyle teknik arama çalışması yapılamadı. Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler ve Irmak Turizm çalışanları çayda sadece izleme çalışması yapılabildi.

Olay yerinde inceleme yapan Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na vekalet eden Jandarma Yüzbaşı Ayhan Gedük'ten bilgi aldı. Gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Hulusi Doğan, çarşamba günü saat 15.00'de alabora olması sonucu devrilen bottaki 7 turistin kendi imkanlarıyla kurtulduğunu, Alman turist Kerstin Kdamer’in kaybolduğunu söyledi. Suyun debisinin yüksek olmasından dolayı teknik arama çalışmalarının aksadığını, ancak izleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Kaymakam Doğan, "Aramalar denizde ve çayda devam edecek. Olayla ilgili gerekli incelemeleri yapacağız" dedi.

Okurcalar'da oturan ve arama çalışmalarına katılan 21 yaşındaki Tunahan Bilen ise "Alara Çayı'nda bugüne kadar 8 kişinin öldüğüne tanık olduk. Her yıl en az 1 kişi ölüyor. Bu nedenle bölge halkı 'Suyun kurusun' diye çayı lanetlemiş. Benim de bir akrabam öldü. Yetkililerden gerekli önlemleri almasını istiyoruz" diye konuştu.