Raci Tetik’in kaldığı söylenen T.S.K. Özel Bakım Servisi önünde saat 13.00’de bir araya gelen 12 Eylül’ü Yargılama Platformu üyesi 30 kişi, “29 Haziran’da Ankara Adliyesindeyiz. İşkenceci Raci Tetik Yargılansın” yazılı pankart açıp, slogan attı.



Ellerinde Tetik’in fotoğrafının bulunduğu dövizleri taşıyan eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Nimet Tanrıkulu, kendi ifadesine göre, Mamak Cezaevi müdürüyken yaptıklarını savaş olarak gördüğünü söyleyen Raci Tetik’in, işkenceci olduğunu kendisinin itiraf ettiğini belirtti. Nimet Tanrıkulu, 12 Eylül Darbesi’ne karışanların yargılandığı davanın devam ettiğini hatırlatarak “Ankara Adliyesi’nde bir dava sürüyor. Davanın konusu 12 Eylül darbesi. Bu davada iki darbe şefi, sadece darbe yapmaktan yargılanıyor. Ankara’nın göbeğinde bir de Mamak cehennemi yaşandı. Ama onlar Mamak suçlarından yargılanmıyor. Raci Tetik, işkenceci olduğunu itiraf ettiği halde o da yargılanmıyor” dedi.


Siyasi tutukluların, Mamak Cezaevi’nin kapısından girer girmez, kadın, erkek, çocuk ayrımı yapılmaksızın kafese atılarak, günlerce işkence yaşadıklarını öne süren Tanrıkulu,

“Kişiliklerini, düşüncelerini, iradelerini, insanı insan yapan özelliklerini kafese bırakarak koğuşlarda, tecritlerde, hücrelerde cehennemi eza sürecine girdiler” diye konuştu.


Mamak Cezaevi eski müdürünün işkence yaptırmaktan yargılanması gerekirken özel bakım merkezinde bakıldığını iddia eden Tanrıkulu, Raci Tetik’in 12 Eylül davasında yargılanmasını istedi.


MD (MK) (FOTOĞRAF)