Eskiizmir Caddesi'ndeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda geçen 27 Eylül'de saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda, derse geç kaldığı gerekçesiyle uyarılan okulun 8'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K., Fen ve Teknoloji öğretmeni 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durukan'ı, 4 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. 2 çocuk annesi Durukan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi, gözaltına alınan H.K. ise sevk edildiği adliyede tutuklanıp Yenişakran Cezaevi'ne konuldu.

Rabia Sevilay Durukan'ın eşi Hüseyin Durukan ise çocukluk arkadaşı avukat Ahmet Yıldız'dan yardım isteyip hukuk mücadelesi başlattı. Cinayet şüphelisi H.K. hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame ise mahkemeye gönderildi.

MESLEKTAŞLARI UNUTMADI

Rabia Sevilay Durukan, yıllardır hayalini kurduğu evini ise banka kredi çekerek satın almıştı. Ancak kredi için yapılan hayat sigortası bitmesine rağmen yenileyemeyince, Ölümünün ardından bu borç, eşine ve çocuklarına kaldı. Hüseyin Durukan'ın hem iki çocuğunun eğitim masraflarını hem de evin kredi borcunu ödemekte güçlük çekebileceğini göz önünde bulunduran meslektaşları, yardım kampanyası başlattı. İzmir Valiliği'nin de bu kampanyaya izin verip hesap numarası açtırmasıyla, okulda başlayan meslektaş dayanışması, kısa sürede tüm öğretmenler arasında yayıldı.

BAKAN SÖZÜNÜ TUTSUN

Rabia Sevilay Durukan'ın eşi Hüseyin Durukan ise kampanyaya sıcak bakmamasına rağmen meslektaşlarına teşükker ettiğini, ama kendisinin sadece eşinin eğitim şehidi olarak kabul edelmesini istediğini söyledi. Anne Pembe İlkgül ise "Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bana kızımın eğitim şehidi olduğunu söylemişti. Ben de onun yerine getirilmesini ve yıllardır çocuklara eğitim veren kızımın şehit kabul edilmesini istiyorum" dedi.



TY(AÖ/SS)