Vladimir Putin’in gezilerinde çoğunlukla kullandığı İlyuşin-96 tipi dört motorlu Rus yapımı özel uçağı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi önüne park ettiği zaman, uçağa önce Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Viladimir İvanovski çıktı ve uçağın içinde Putin karşıladı. Daha uçağın kapısında görevli hostesin elini sıkarak teşekkür eden Putin merdivenlerden tek başına indi.


Kendisini karşılayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın elini sıkan Viladimir Putin kendisiyle ayaküstü kısa bir sohbet yaptı. Daha sonra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la tokalaştı.

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, gelmeden önce Cumhurbaşkanlığı bomba ekibinde özel eğitimli bir köpek tüm binada, apronda ve konvoya dahil araçlarda arama yaptı. Bomba uzmanı köpeğin bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın 19 plakalı makam aracını bile araması dikkatleri çekti.


Öte yandan, Devlet Konuk evine hakim olan binaların üst katlarına da keskin nişancı özel harekat polislerinin de yerleştirildiği görüldü. Putin apronda, özel uçağının altına getirilen zırhlı makam aracına binerken gazetecilere el salladı ve havalimanından ayrıldı.


Putin'in, yapacağı görüşmelerin ardından akşam saatlerinde İstanbul'dan ayrılması bekleniyor.


FK (MK) FOTOĞRAF)