Özgür ALTUNCU/İSTANBUL,  BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in görüşmesi sürerken Rus liderin basın danışmanı Dmitri Peskov basın merkezine geldi.


Görüşmeyle ilgili önce Rus gazetecilere bilgi veren Peskov, ardından da Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çok iyi derecede Türkçe konuşan Peskov, ağırlıkla olarak Suriye'yle ilgili sorular gelmesini eleştirerek, "görüşmedeki öncelik ikili ilişkiler" dedi.


Israrlı sorular üzerine Rusya ile Türkiye'nin Suriye konusanda farklı düşündüğünü söyleyen Peskov, "İki ülke arasında her zaman ortada buluşulacak bir zemin vardır" diye konuştu. "Suriye muhalefetinde birlik varsa ve onun üzerinde kim etkiliyse onlarla görüşürüz" diyen Peskov, Rusya'nın Suriye'deki herhangi bir yönetimde ısrarcı olmadığını belirtti. Ancak Peskov, hiç bir ülkenin Suriye içinde isim göstermeye hakkı olmadığını, buna ancak Suriye halkının karar vereceğine sözlerine ekledi.


Suriye'de iktidar boşluğu yaşanması halinde ülkenin kan gölüne döneceği uyarısında bulunan Peskov, sözlerini, "Ortak amacımız, oradaki tarafları masaya oturtmak" şeklinde tamamladı.


ÖA (MK)