Merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Gaziler PTT Şubesi'ne gelen kar maskeli Ali Güngör, tabancasını çekti ve görevliye yanında getirdiği poşeti vererek paraları doldurmalarını istedi. PTT Şubesi'nde bulunanlar silahı görüp dışarı kaçınca paniğe kapılan Güngör, paraları almadan kaçtı.

Soygun ihbarıyla gelen polisler çevrede operasyon başlattı ve görgü tanıklarının verdiği eşkal üzerine Ali Güngör'ü 10 dakika içinde yakaladı. Güngör'ün üzerinde bulunan ruhsatsız tabancanın şarjörünün takılı olmadığı, ve soyguna gelirken tabancada parmak izi bulunmaması için çocuğunun eldivenini taktığı görüldü.

TEFECİNİN ELİNE DÜŞTÜĞÜ İÇİN YAPMIŞ

Emniyette sorgulanan şüphelinin ev alırken tefeciden 55 bin lira borç aldığını, bunu 85 bin lira ödemesine karşın, 185 bin lira daha istendiğini, bunu ödemek için PTT Şubesi'ni soymaya kalkıştığını söylediği öğrenildi.

Şüpheli Ali Güngör, polisteki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN AÇIKLAMALARI

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, soygun girişiminde bulunan Ali Güngör'ün 10 dakika gibi kısa sürede yakalayan polisleri kutladı.

Şüpheli Ali Güngör'ün şikayetçi olduğu tefeciyle ilgili çalışma başlatıldığını belirten Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, bölgede çok yaygın olan tefecilerin toplumun yarası olduğunu, tefeci mağduru olanların şikayetçi olmaları gerektiğini söyledi. Soygun girişiminde bulunan Ali Güngör'ün geçmişte bu tür işleri yapan kişi olmadığını, çaresiz kalınca bunu yaptığı görüşünü savunan Emniyet Müdürü Sağlam, şunları söyledi:

"Bakınca malzemelere aslında çok da amatör gözüküyor. Bu kişiyi çok da acındırıp masum duruma düşüremeyiz. Ortada ciddi bir suç var. O silah çalışsaydı belki katil olacaktı. O kadar da masum bir insan değil. Ama şu var ki ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Birden bire zengin olma yoluna gitmeyeceğiz. Yatırım yaparken bile nasıl yaparız, nasıl öderiz, çoluk çocuğumuzun geleceğini ve kefil olurken bile insan hesabını kitabını iyi yapmalı. En önemlisi tefecilerle asla çalışılmamalı. Onlar hakkında da şikayetçi olunmalı."