Olay, 14 Aralık 2010'da merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Emek Mahallesi'nde meydana geldi. Başında kar maskesi ve motosiklet kaskı bulunan eli tabancalı bir kişi, PTT şubesinde çalışan 2 görevliyi etkisiz hale getirip kasadaki 2 bin 480 lira parayı alarak kaçtı. Kullandığı motosikletin plakasını da poşetle kapatan soyguncu, izini kaybettirdi.

Olaydan 16 ay sonra 3 Nisan'da polis merkezine giden 2 çocuk babası Aytaç Kocabey, silahlı soygunu kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi. Olayda kullandığı motosiklet ile kuru sıkı tabancayı da polise teslim eden Kocabey, soygunu kredi kartlarına olan borcunu ödemek için yaptığını, daha sonra da olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu belirtti.

'KREDİ KARTI BORÇLARIMIZ ÖDEDİM'

Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Kocabey, ifadesinde olayı şöyle anlattı:

"Ben babama ait fırında işçi olarak çalışıyorum. Kredi kartı borçlarım vardı. Çok zor durumdaydım. Paraya ihtiyacım vardı. PTT şubesini soymaya karar verdim. Motosiklet kaskı ve kar maskesi aldım. Ağabeyimle ortaklaşa kullandığımız motosikletin plakasını da siyah renkli poşetle kapattım. PTT şubesine gittim. İçerisi kalabalık olduğu için sakinleşmesini bekledim. Sonra da belimdeki kuru sıkı tabancayı çıkartarak 'bu bir soygundur parayı verin, herhangi bir düğmeye basmayın, polise haber vermeyin, yoksa sizi vururum' diye bağırdım. Görevlilerin verdiği parayı alıp kaçtım. Eve gidip kaskı ve kar maskesini parçalayıp çöpe attım. Sonra da parayı saydım. Para 2 bin 480 liraydı. Parayla 2 ayrı kredi kartıma ait borçları ödedim. Bu olayı paraya ihtiyacım olduğu için yaptım. Daha sonra çok pişman oldum. Polise teslim olmaya karar verdim."

Şüphelinin teslim olmasının ardından Cumhuriyet Savcısı da olayla ilgili iddianameyi tamamladı. Kocabey hakkında 'nitelikli yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame, Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirse şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.