TTNET'in 'İnternetle Hayat Kolay Projesi'nin İzmir'in Çiğli İlçesi'nde yapılan tanıtımına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hatay ve Hakkari'den gelen şehit haberleri üzerine tanıtımda yer alan Bengü konserini iptal ettirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'deki programının sonunda TTNET'in 'İnternetle Hayat Kolay Projesi'nin tanıtımına katıldı. Tanıtım programına yaklaşık bir saat geç gelen Bakan Yıldırım, Hatay ve Hakkari'den gelen şehit haberleri nedeniyle pop müzik sanatçısı Bengü'nün vereceği konseri iptal ettirdi. İnternetin her geçen gün hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini dile getiren Bakan Yıldırım, proje kapsamında gençlerin yaşlı insanlara e-devlet hizmetleri, sanal ticaret, finansal işlemlerini yapmayı öğreteceklerini dile getirdi.

Konuşmasını kısa kesen Bakan Yıldırım, proje kapsamında Türkiye'yi dolaşacak TIR'ın açılışı dolayısıyla TTNET'in, Çiğli'de çeşitli eğlence etkinlikleri düzenlediğini söyleyerek, "Ben bu programda bir değişiklik yapmak istiyorum. Malumunuz bugün şehitlerimiz var. Hatay'da hainlerin pususuyla şehit olan üç subayımız, Hakkari'de havan topu saldırısında şehit olan bir askerimiz var. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz; Onlar ölü değil, diridir. Kalbimizde yaşıyor çünkü. Bu ülkenin dirliği beraberliği için en değerli varlıklarını canlarını seve seve feda ettiler. İşte biz de bugün sadece bu 'İnternetle Hayat Kolay' TIR'ının açılışını yapıyoruz. Çiğli'deki konseri de sizin izninizle iptal ediyoruz, ama daha sonra güzel günlerde bunun çok daha muhteşemini TTNET burada tekrarlayacak bunun da sözünü veriyorum" dedi.

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ise İnternetle Hayat Kolay Projesi'nin TTNET'in sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getirdi. Yılmaz, "TIR'ımız Çiğli'den başlayarak bir güzergah üzerinde 25'er kişilik gruplar halinde eğitim verecek. On saatlik eğitimden sonra vatandaşlar sertifika almaya hak kazanacak" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, konuşmaların ardından TIR'ı gezerek internet kursuna başlayanlarla sohbet etti.



TG (KÖ/RT)