Trabzonspor geçen perşembe günü UEFA Avrupa Ligi 2'nci tur ilk maçında sahasında Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla karşılaşarak, sahadan 2- 1 mağlup ayrıldı. Karşılaşmadan süre önce kente gelen PSV Eindhoven'in resmi televizyonu PSV TV ekibi, şehrin bir çok yerinde Trabzon'u tanıtıcı görüntüler çekti. Görüntülerin www.psv.tv adresinde yayınlanması ardından Trabzon'da görüntülerle ilgili tartışma başladı. Trabzon'un hava kirliliğinin ve çarpık yapılaşmasının vurgulandığı görüntülerin yer aldığı klibin bir bölümünde de deniz kenarındaki kayalıkların üzerinde denize doğru işeyen adam görüntüsü dikkat çekti.

Görüntü sosyal paylaşım siteleri ve kentteki haber sitelerinde yayınlanınca kent sakinleri ikiye bölünde. Kimi görüntüyü çeken ve yayınlayan PSV TV'yi eleştirirken bazı kişiler de deniz kenarındaki kişinin davranışına sert tepki gösterdi. İnternet sitelerine yorum yazanlar, şu görüşleri yazdı:

"Hırsızın hiç mi suçu yok?", "Adamlar hiç güzel yerleri çekmemişler, üstüne bir de bunu eklemişler. Biz olsak gider adamların lalelerini çeker bütün Türkiye'ye tanıtırız", "Burada bizim açımızdan daha önemli olan PSV TV de bu görüntülerin yayınlanması mı, bu görüntünün yaşanmış olması mı? Denizi tuvalete ve çöplüğe çeviren şehircilik anlayışı ve sonucunda da en ihtiyaç duyduğumuz denizlerimize yaklaşımımız daha üzücü değil mi?", "Kimin suçu bu acaba? Var mı oralarda şehirde doğru dürüst tuvalet? Önce onu sorun kendinize. Ben Almanya'dan izine gittim, güya Meydan Parkı yaptılar. Hani nerede tuvalet? İnsanların ihtiyacini giderecek tuvalet mi yaptılar?", "Hollanda'da yaşayan Türkler'e acıdım. Allah sabır versin onlara, ben olsam katil olmuştum", "Trabzon'un çekilecek o kadar güzel yeri varken sadece kötü görüntüleri yayınlamak kötü niyetli bir davranış."



ÖA(TM/İD)