Şampiyonayı izlemek için protokolde oturan Vali Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Samih Diyarbakır, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Selahattin Çodur kuralları bilmedikleri için yarışmadan hiçbir şey anlamadıklarını söyledi. Bunun üzerine TDF Spor Tırmanma Kurul Başkanı Murat Salim Şeren, mikrofon başına geçerek sporun inceliklerini, yarışan sporcuları ve kurallarını anlattı. Şeren, Türkiye'nin değişik yörelerinden gelen kadın ve erkek sporcuların duvardaki rotayı izledikten sonra 6 dakika içinde parkuru tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

Vali Sebahattin Öztürk, sporcuların tırmanmalarını daha zevkle ve heyecanla izlediklerini anlatırken, TDF Başkanı Karaca, şöyle dedi:

"Türkiye'de 10 yıllık geçmişi olan spor tırmanmanın teknik, metot ve kurallarını izleyici bilmediği için zevk almıyordu. Bu uygulama yararlı ve örnek oldu. 2002'de Türkiye'de tek duvar, rota yapıcı, antrenör, hakem ve sporcu yoktu. Şimdi 100'e yakın tırmanma duvarı, minik, genç, yıldız, büyük kategorilerinde yarışan bayan ve erkek 150'yi aşkın sporcumuz var. Hedefimiz, Avrupa ve Dünya kupası yarışlarında derece alacak sporcular yetiştirmektir." 

Atatürk Üniversitesi spor tırmanış duvarında yapılan yarışlarda bir ilkin olduğunu belirten Spor Tırmanma Kurul Başkanı Murat Salim Şeren, yarışmaları izleyen Vali Öztürk ve protokol üyelerini bilgilendirmek için mikrofon başına geçtiğini söyledi. Şeren, "Sunumu güzel yapmamda hem sporcuları yakından tanımak, hem de sporu bilmek etkili oldu" dedi.



KB(KS/İD)