Merkez Nilüfer İlçesi’nde öğrencilerin yoğunlukla yaşadığı Görükle Mahallesi’nde dün akşam meydana gelen olayda, Uludağ Üniversitesi öğrencisi Ensar Ayvaz (20), Seyfullah Dizibüyük’ün işlettiği lokantada yemek yedi. İddiaya göre Dizibüyük, daha önce yediği yemeğin parasını ödemeyen Ayvaz'dan borcunu istedi. Lokantacı ile öğrenci arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Daha sonra lokantadan ayrılan Ayvaz, bir süre sonra 'Bursa öğrenci kollektifleri' üyesi oldukları tespit edilen 15-20 kişilik arkadaş grubuyla geri gelerek lokantada tartışma çıkardı. Kavgaya dönen olayda işletmeci Seyfullah Dizibüyük, mutfaktan aldığı bıçakla öğrencilerden Makina Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi Emrah Akar’ı sol bacağından yaraladı. Emrah Akar ile olay sırasında lokantada yemek yerken kavgaya karışan ve öğrenciler tarafından dövüldüğü öne sürülen Murat Kurt, ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kavgaya müdahale eden polis, işletmeci Seyfullah Dizibüyük ile 6 öğrenciyi gözaltına aldı.

ARINÇ’I PROTESTO EDİP IMF TEMSİLCİSİNE YUMURTA ATMIŞLARDI

Gözaltına alınan Nergis Şişek, Semih Sönmez, Uğur Demirci, Deniz Başer, Hasan Kaba ve Ensar Ayvaz’ın üyesi oldukları iddia edilen Bursa Öğrenci Kollektifleri üyeleri, daha önce İktisat Sempozyumu'na katılan IMF Türkiye Temsilcisi Mark Lewis'e yumurta atıp üniversitesinin akademik yılı açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı 'Parasız eğitim istiyoruz' diyerek protesto etmişti.

Ayrıca Hopa Davası’nda tutuklanan arkadaşlarına destek vermek için adliye sarayı önünde saçlarını kestiren öğrencilere çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle 26’şar lira para cezası verilmişti.