'Protestocu muhtar' olarak adını duyuran Antalya'nın Etiler Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk, yaklaşık 2 yıldır yürüyen merdiveni çalışmayan mahallesindeki üst geçit için bugün yeni bir eylem gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ı temsil ettiğini belirttiği iki cansız mankeni çalışmayan yürüyen merdivenler önüne getiren muhtar Mehmet Öztürk, mahalleliyi de üst geçit önüne davet etti. Öztürk, cansız mankenler arasına gerilen kurdeleyi makasla keserek, çalışmayan üst geçidin açılışını gerçekleştirdi.

'AKAYDIN SÖYLEDİKLERİMİZE SAĞIR'

Muhtar Öztürk, yaptığı açılış konuşmasında "Üst geçidin yürüyen merdivenlerini faaliyete geçirebilmek için defalarca Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a dilekçe gönderdik. Her platformda kendisine üst geçidin merdivenlerini faaliyete geçirmesi talebimi ilettim. Akaydın bizim söylediklerimize sağır olduğu için kulaklarını kapatan siyah şapka giydirdik. Daha önce Kemal Kılıçdaroğlu'na da sesimizi duyması için çağrıda bulunduk, ancak sonuç alamadık. Vatandaş mağdur olmaya devam ediyor. Üstgeçit faaliyete geçene kadar eylemlerimiz devam edecek" diye konuştu.

EYLEMLERİN ADAMI

Etiler Mahallesi'ndeki yürüyen merdiven çalışmadığı gerekçesiyle Muhtar Mehmet Öztürk'ün geçen 17 Ekim'de üst geçide getirdiği keçilerle yaptığı eylem başına dert olmuş, savcılık 'hayvana eziyet' suçlamasıyla 369 TL idari para cezası yazmıştı. Muhtar, daha önce de üst geçide getirdiği eşeğe ters binmiş, imam getirip dua okutturmuştu.