İDDİANAME 8 GÜNLÜK DURUŞMA PERİYODUNDA OKUNACAK


Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada, TRT spikerleri tarafından iddianamenin özetlenerek, okunmasına devam edildi. İddianamenin okunması sırasında söz alan sanık avukatlarından Müşir Deliduman, iddianamenin özetlenemeden savcı tarafından okunmasını istedi. Ancak mahkeme, talebi reddetti. Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Alçık, 2 bin 400 sayfalık iddianamenin ciltlenerek, sanıklara verildiğini, iddianamenin özetlenerek 133 sayfaya indirildiğini, spikerler tarafından da bu özetin 8 günlük duruşma periyodunda okunmasının planlandığını anlatarak, bugün okunmaya devam edileceğini kaydetti.


SIRT DÖNEREK PRORTESTO


Söz alan tutuklu sanıklardan BDP Parti Meclisi üyesi Hasan Özgüneş, taleplerinin mahkeme tarafından reddedildiğini belirterek, "Hepimizin psikolojisi bozulmak üzere. Sizlerin tavrı hem bize hem de avukat arkadaşlarımıza karşı son derece zorlayıcı bir tavır. Avukatlara 'Sizi dışarı atarız' diyorsunuz. Ben bir öğretmenim böyle bir şey nasıl söylersiniz? Biz sizlerle uzun süre karşı karşıya kalacağız. Bu şekilde bu nasıl gidecek. Biz istiyoruz ki, herkes bunları dinlesin, görsün. Nasıl bir iddianame hazırlanmış, nasıl bir Türkçe kullanılmış görsünler" diye konuştu.

Bu arada duruşma salonunda bulunan 2 avukat da konuşmak için söz istedi. Ancak Başkan Alçık'ın söz vermeyince, avukatlar taleplerinin reddedilmesine itiraz etmek için konuşmak istediklerini ve mahkemenin itiraz haklarını kısıtladığını dile getirdi. Alçık, "Hakkınızı kısıtlamıyoruz. Siz suistimal ediyorsunuz" dedi. Mahkemenin söz vermemesi üzerine tutuklu sanıklar da mahkeme heyetine sırtlarını dönerek, heyeti protesto ettiler. Başkan Alçık, sanıklara oturmaları için uyarı yaptı. Ancak sanıkların sırtları dönük bir şekilde ayakta durmaya devam etmeleri üzerine Alçık, davaya devam edilemeyeceğini belirterek, duruşmayı 5 Temmuz Perşembe gününe erteledi.


(BB)