İzmir 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün ikincisi yapılan duruşmaya, hakkında 'eğitim ve öğretim hakkını engelleme' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istenen, tutuksuz sanık Prof. Dr. Pekünlü, şikayetçi öğrenci Fatma Nur Gildal ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, dinlenen tanıklardan Fatma Günseli Yaşar ile Filiz Dursun, fotoğraflarını çeken Prof. Dr. Pekünlü ile talimat verdiği güvenlik görevlilerinin derslere girmelerini engellediğini öne sürdü. Demet Tutar ile Zeynep Çelik ise, Prof. Dr. Pekünlü’nün, öğrencilerin rızasıyla fotoğraflarını çektiğini söyledi.

Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Kadri Yakut da YÖK’ten başörtüsüyle gelen öğrenciler hakkında tutanak tutulması ve tespitinin yapılması yönünde bir yazı geldiğini aktararak, Prof. Dr. Esat Pekünlü’nün, buna istinaden başörtülü öğrencileri yasağa karşı nazik bir dile uyardığını söyledi.

Toplam 11 tanığın dinlendiği duruşma, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, güvenlik görevlilerinin dinlenmesi, olayla ilgili görüntülerin incelenmesi için ilgili kurumlara yazı yazılması kararlaştırılarak, eylül ayına ertelendi.

TT(İÖ/ESM)