Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu, kanser vakalarının dünya ortalamasının 30 kat üzerinde olduğu Dilovası İlçesi'nde 2004 yılında başlattığı araştırmaların ardından yaptığı bir açıklamada, hamile kadınların sütü ile bebeklerin dışkısında ağır metallere rastlandığını söyledi. Yerel yöneticilerin tepkisini çeken bu açıklama üzerine de, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu için 'şarlatan' ifadesini kullandı. Bu açıklama üniversitelerden ve bilim dünyasından tepki görürken, Prof. Dr. Hamzaoğlu da Başkan İbrahim Karaosmanoğlu hakkında şikayet davası açtı.

Her duruşması, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'na destek için gelenler tarafından Adliye Sarayı önünde merakla beklenen karar bugünkü duruşmada çıktı. 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşması öncesinde Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu için Kocaeli Adliyesi önünde yine yurdun çeşitli üniversitelerinden gelen bilim adamları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi bulundu. Yaklaşık 150 kişilik grup adliye önünde 'Onurumuzu savunuyoruz', 'Onur hocamıza dokunma' yazılı pankart açtı.

Kararı açıklayan 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Yaşar Yavuz, Türk Ceza Kanunu'nun Adli Para Cezası'nı düzenleyen 52'nci maddesinin 2'nci bendi uyarınca İbrahim Karaosmanoğlu'nun 174 gün adli gün para cezası ile her günü 20 TL den toplam 3 bin 480 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı. Kararda, Ak Partili Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun bu parayı 20 eşit taksitte ödemesi, paranın ödenmemesi halinde 174 gün hapis yatması hükme bağlandı.

Kararın ardından Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Adliye Sarayı önünde kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı. Prof.Dr. Hamzaoğlu burada yaptığı açıklamada, "Sizin varlığınızla bir gerçeklik, Dilovası'nda, Kandıra'da Kocaeli'nde olduğu gibi toprak altına gömülemedi. Açığa çıkarttık, tekrar gösterdik" dedi.



EA,OU(MB/AAA)