Şubat ayı sonunda gerçekleştirilen kongrelerle tüzüğü değişen CHP'de teşkilatları tüzük hakkında bilgilendirme çalışması başladı. CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda kadın üyelere parti tüzüğünü anlattı.

6 ERKEĞE KARŞI TEK KADIN ADAY

Konuşmasına kendisinden bahsederek başlayan Prof. Dr. Usluer, 2007 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde rektör adayı olduğunu, rektörlük seçimlerinde en çok oyu alarak birinci çıktığını, ancak o dönem yeni seçilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmadığını söyledi. Usluer, 2007 yılında Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi'nde görevli iken rektör adayı olduğunu, ancak diğer adaylar tarafından, 'Bu kadın nereden çıktı' diye karşılandığını anlattı. 7 rektör adayından 6'sının erkek olduğunu, tek kadın aday olarak rektörlük yarışına girdiğini belirten Prof. Dr. Usluer, "Kadın olmam nedeniyle herkesin hedefi olan kişi ben oldum. Herkes birbiriyle yarışıyordu ama kadını yok etmeye çalışıyorlardı. Ben kadının başarabileceğini gösterdim" dedi.

'YÖK'ÜN LİSTESİNDE DE İLK SIRADAYDIM'

Rektörlük seçiminde, en yakın rakibine 30 oy fark atarak birinci olduğuna değinen Prof. Dr. Gaye Usluer, şöyle devam etti:

"YÖK'teki mülakata gitmeden önce benimle ilgili bir sürü haber çıktı. Ancak, YÖK'te de birinci oldum. YÖK'ün Cumhurbaşkanlığı'na önerdiği üç aday arasında da birinci sıradaydım. Diğer adayların canları sıkıldı. Ama öykünün sonu o kadar mutlu bitmedi. En çok oyu almama rağmen, Abdullah Gül'ün atamadığı ilk rektör adayı oldum. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2007'nin Ağustos ayında göreve geldi. 5 Eylül'de ilk atamasını yaptı. Bu, kritik bir sınavdı. Sonuçta beni atamadı. Abdullah Gül'ün ilk atamadığı hem kadın, hem rektör adayı böylece ben oldum. Cumhurbaşkanı, ikinci sırada yer alan Prof. Dr. Fazıl Tekin'i atamıştı."

'KÜSMEDİK, ŞEVKİMİZ KIRILMADI'

Prof. Dr. Gaye Usluer, aileden CHP geleneğini tanıdığını, 2010 yılında partiye üye olduğunu vurgulayarak 2010'daki Referandum sürecinde ve 2011 Genel Seçimleri'nde yoğun bir çalışma yürüttüğünü kaydetti. Prof. Dr. Usluer, 2011 Genel Seçimleri'nde Eskişehir'den milletvekili adayı olduğunu, ancak seçilemediğini dile getirerek "Vazgeçtik mi? Hayır. Küsmedik, şevkimiz kırılmadı. Gün küsmek günü değil" diye konuştu.

Prof. Dr. Usluer, Türkiye'de kadın- erkek eşitliğinin sağlanamaması nedeniyle CHP'nin yeni tüzüğünde yüzde 33'lük kadın kotası konulduğuna dikkati çekti.