Prof.Dr. Ömer Özkan, HÜ'de dünyada ilk kez çift kol ve bacak nakli yapılan Şevket Çavdar'dan önce sağ bacağın, bugün de sol bacak ve iki kolun alınması üzerine yaptığı açıklamada, hastaya geçmiş olsun dileğinde bulundu. Hastanın bir an önce eski sağlığına kavuşması dileyen Prof.Dr. Özkan, bu konuda başka bir değerlendirmede bulunmasının doğru olmayacağını kaydetti.

KAVDIR'IN DURUMU İYİ

37 gün önce AÜ Hastanesi'nde çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumunun ise iyi olduğunu aktaran Prof.Dr. Özkan, "Atilla Kavdır'ın tıpkı daha önce çift kol nakli yapılan Cihan Topal gibi fizik tedavisine 10 gün sonra başlayacağız. İç organlarının etkilenmemesi için kullanılan ilaçları da bir hafta sonra kesecek ve rutin ilaç kullanımına izin vereceğiz. Kavdır'ın sağlık durumu gayet iyi. Tırnakları da uzamaya başladı" diye konuştu.

ACAR, FİZİK TEDAVİYE BAŞLAYACAK

Türkiye'nin ilk yüz nakilli hastası Uğur Acar'ın ise normal yaşamına döndüğünü ve taburcu olacağı günü beklediğini aktaran Prof.Dr. Ömer Özkan, Uğur Acar için de fizik tedavi takvimini belirlemek için çalıştıklarını vurguladı.

YENİ YÜZ VE PARMAK İZİ, 1 YIL SONUNDA BİLDİRİLECEK

Sağlık Bakanlığı yönergesi gereği yeni yüz ve parmak izini 1 yıl içerisinde valilik ve emniyete bildirmek zorunda olduklarını sözlerine ekleyen Prof.Dr. Ömer Özkan, "Yaklaşık 1.5 yıl önce çift kol nakli olan Cihan Topal'ın parmak izini 1 yılın bitiminde valilik ve emniyete bildirdik. Yüz nakli olan Uğur Acar'ın yüz hatlarının oturması, mimiklerinin gelişmesi, sinir ve kasların şekillenmesi 1 yılı alacaktır. Bu süre sonunda yeni yüzünü kimliğinde kullanabilecek. Atilla Kavdır da Cihan Topal'da olduğu gibi 1 yılın sonunda parmak izlerini valilik ve emniyete bildirecek" diye konuştu.