Mesleki kariyerinde aralarında 'Okuyan Adam Flebi', 'Örümcek Prosedürü', Üçgen Kapatım Yöntemi', 'Anatomik Replikasyon Tekniği' gibi cerrahların kullandığı 40 civarındaki tekniği tıp literatürüne kazandıran Prof. Dr. Mehmet Mutaf, son uyguladığı yönteme 'Island Moberg Flap' adını verdi. Prof. Dr. Mutaf, el cerrahisinde ağır hasar gören parmakların mikro cerrahi ve çok aşamalı ameliyatla tedavisi yerine tek ameliyatla parmağın kendi dokusuyla kurtarılmasına yönelik bir yöntemi geliştirildiğini söyledi. Prof. Dr. Mutaf, bu yöntemle özellikle parmak ucu kopuklarında, parmağın kısalmadan yeniden hissiyetini kazanmasının sağlanabileceğini anlattı.

Prof. Dr. Mutaf, elde edilen başarıların tesadüfi olmadığını kaydetti. Prof. Dr. Mutaf, "Asistanlarım ve ben insanlığın hizmetine sunmak üzere bilimsel üretim yapmak noktasında gerçekten yoğun çaba harcıyoruz. Annals of Plastic Surgery dergisi branşımız itibarı ile dünyadaki en önemli iki dergiden birisi olup bu yönüyle dünya üzerindeki bütün ülkelerden plastik cerrahların bilimsel çalışmalarını yayınlatmayı arzu ettikleri çok saygın bir mesleki paylaşım organıdır" dedi.

'2011 GURUR YILIMIZ OLDU'

Prof. Dr. Mehmet Mutaf, geçen yıl kendisinin geliştirdiği yeni ameliyat tekniklerinin 11 bilimsel makale olarak uluslararası dergilerde yayınlanmak üzere kabul gördüğünü vurguladı. Prof. Dr. Mutaf, "Bu nedenle 2011, ben ve ekibim için muhteşem bir yıl oldu. Son olarak da Annals of Plastic Surgery gibi önemli bir derginin şubat sayısının kapağında yeni tekniklerimden birini görmek 2012 yılının da aynı şekilde bilimsel başarılarla geçmesi yolunda bize büyük moral ve şevk kaynağı olmuştur. Özellikle de bu yeni yöntemin teknik çizimleri ile beraber kapaktan verilmesi beni ayrıca mutlu etti, zira bu dünyadaki meslektaşlarımın bu tekniğe duyacakları ilgiyi fazlasıyla arttıracaktır" diye konuştu.

'ŞEHRİM VE ÜLKEM ADINA MUTLULUK VERİCİ'

Ekibiyle birlikte geliştirdiği uluslararası tıp dergilerinde yayımlanan tekniklerimi başka ülkelerdeki cerrahlar tarafından kullanıldığını da ifade eden Prof. Dr. Mutaf, şunları söyledi:

"Deneyimlerimi makaleler yolu ile dünyadaki meslektaşlarımla paylaşarak, insanlığın hizmetine sunmak bana kendi adıma olduğu kadar ülkem ve şehrim adına da mutluluk veriyor. Annals of Plastic Surgery'nin Şubat sayısına kapak olan tekniğin de yakın zamanda el cerrahi alanındaki "textbook' olarak tabir edilen klasik kitaplara da gireceğinden eminim."