Merkez Yakutiye ilçesindeki Atatürk Evi Caddesindeki Manchester Dil Okulları'nda 2,5'ar aylık etaplar halinde İngilizce kursları veriliyor. Hafta sonları ve çalışma saatleri dışında verilen kursa daha çok Tıp Fakültesi mezunu doktorlar ilgi gösteriyor. İkinci sırada ise ilköğretim okulu öğrencileri yer alıyor. Değişik meslek gruplarından gençlerin de yer aldığı kurslara katılan gruplar arasında yaş durumu dikkate alınmıyor. Yabancı öğretmenlerin İngilizce kursuna katılan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Anabilim Dalından Prof. Dr. Necip Becit ile Atatürk Üniversitesindeki Aydın Doğan İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Ali Güven, derste yan yana oturuyor. 

İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olan Manchester Dil Okulları'nın sahibi Serhat Şendil, iki yıl önce Erzurum'da İngilizce kursu açtıklarını anımsattı. Yabancı hocalarla eğitim verdiklerine işaret eden Serhat Şendil, "Yıllardır İngilizce eğitimi Türkiye'de kanayan bir yara. Biz yetişkin ve çocuklara aynı snıfta ders vererek birbirlerine adapte olmalarını sağlıyoruz. Ana dili İngilizce olan yabancı hocalarla 550 öğrenciye ders veriyoruz. Üç etabı tamamlayan öğrencilerimiz rahatça İngilizce'yi konuşabiliyor. Kursu gören yurt dışında kendini ifade edebiliyor, hatta konferans verecek seviyeye geliyor. Ayrıca sınavlarda başarılı olan öğrencilerimizi 2 aylığına yurt dışına götürüyoruz. Çocuklar 6 ay içinde İngilizce okuma- yazmayı öğreniyor. Haftanın 6 günü ders veriyoruz. Aile boyu kursumuza gelen var. Anne, baba ve kızları aynı sınıfta ders gören var" diye konuştu.

İngilizce kursuna katılan Prof.Dr. Necip Becit, ilköğretim okulu öğrencileri ile aynı sırada ders almaktan mutlu olduğunu bildirdi. İlköğretim Okulu öğrencisi Ali Güven ise "Profesörlerle birlikte aynı sınıfta ders görmek çok güzel. Biraz heyecanlanıyoruz. Ama onlarla pratik yapıyoruz" dedi.



NÖ(KS/AAA)