Üniversite Kampusu'ndaki Mithat Özhan Amfisi'nde düzenlenen panele Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Erol Eroğlu, ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Darıcı ile Bilim ve Gelecek Dergisi Kurucusu Gazeteci Ender Helvacıoğlu konuşmacı olarak katıldı. 'Evrim' panelini öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan yaklaşık 700 kişi izledi.

Panelde konuşan Prof. Dr. Hasan Erol Eroğlu, 1809-1882 yılları arasında yaşayan Biyolog Charles Robert Darwin'in insan dahil tüm canlı türlerinin doğal seçilim yoluyla, bir ya da birkaç ortak atadan evrildiğini ortaya koyduğunu, o günün şartlarına göre bu teoriyi destekleyen pek çok kanıt sunduğunu anlatıp, bilime inan herkesin evrim teorisini savunmak zorunda olduğunu söyledi.

Evrim teorisinin 150 yıllık bir faaliyet olduğunu belirten Eroğlu, "Bilgilerin bilimsel olmasının altında yatan en önemli unsurlardan biri de doğrulanmaları değil, yanlışlanabilir olmalarıdır. Bu da bilimsel bir bilgidir. Evrimi savunmak, bilimi savunmaktır. Bu bilimsel düşünceyi savunan her bireyin görevidir. Evrimi bunun için savunuyoruz" dedi.

Darvin'in evrimle ilgili hazırladığı kitabını 22 yıl boyunca korktuğu için yayınlayamadığını söyleyen Eroğlu şöyle konuştu:

"Darvin, başına ne geleceğini bilmiyordu. En sonunda yine bilim tarafı ağır bastı ve yaptığı bütün çalışmaları çok yaşlandığı zaman yayınladı. Ama hep, 'bana ne derler' korkusuyla yaşadı. Çok ilkel koşullarda jeologların, doğa bilimcilerinin çalışmaları, kendi topladığı verileri bir araya getirerek evrim teorisini ortaya koydu. Avrupa'da ve ABD'de birçok üniversitenin evrimle ilgili bölümleri var. Bilim insanı özgürleştirir. Bu yüzden bizde insanlık düşüncesini özgür kılan evrim teorisini, savunmak zorundayız."

Panelde diğer konuşmacılar Prof. Dr. Cengiz Darıcı ve Gazeteci Ender Helvacıoğlu da evrim teorisini savunan konuşmalar yaptı.