Samsun Tabip Odası’nın geleneksel hale getirmeye çalıştığı ve hekimlerin sorunlarının görüşülüp çözüm arandığı 'Genişletilmiş Hekim Çalıştayı’nın 3’üncüsü, 24 ilin tabip odasının katılımı ile OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salon’da gerçekleştirildi. Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın’ın konuşmasıyla başlayan çalıştayda Türkiye Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özdemir Aktan, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan da konuşmacı olarak yer aldı.

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, çalıştayın sonuç bildirgesinin ilgili makamlara aktarılacağını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Günaydın, "Hekimlerin önündeki en önemli sorun geleceklerini görememek ve belirsizliktir. Hekimler bugün ürettikleri işin riskinin ve zahmetinin karşılığını hem maddi hem de manevi olarak alamamaktadır. Bu sorunların çözümü için çalıştayımıza destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Tam Gün Yasası ve YÖK Yasası’ndaki son durum hakkında değerlendirmelerde bulunan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Tam Gün Yasası’nın şu anda en kötü halinde olduğunu söyledi. Kanun hakkında bilgi veren Prof. Dr. Akan, "2011 yılının şubat ayında çıkan kanuna göre öğretim üyeleri dışarıda çalışabilir ama üniversite içinde eğitim dışında hiçbir iş yapamaz. Hatta isteyene 2 yıla kadar ücretsiz izin verilir şeklinde de bir ek maddesi vardı. Anayasa mahkemesi 6 ay sonra uygulanmak üzere bu konuyla ilgili iptal kararı aldı" diye konuştu. Prof. Dr. Akan, sözlerine şöyle devam etti:

"Öğretim görevlisinden, yardımcı doçentine ve profesörüne kadar herkes saat 17.00’den sonra gidip dışarıda çalışabilir ve üniversite de gelip aynı maaşını alabilir. Yasa olarak ameliyat edemez ama başka bir isim altında bunu da gerçekleştirebilir. Bu konuyla ilgili bir çözüm üretmek gerek. Çünkü kimse ne olacağını bilmiyor."