"Bir kadının başına gelebilecek en kötü şey tecavüze uğramak" diyen Prof. Dr. Sevil Atasoy'un, www.khaber.com.tr  'de  yer alan yazısında şöyle dedi:


"Daha da kötüsü tecavüzcüden gebe kalmaktır. Hiç kimse bu kadından, 9 ay boyunca her gün, her saat, her dakika giderek büyüyen karnıyla yaşamasını üzerine çullanan karanlığı bedeninde ve ruhunda onarılmaz yaralar açan o iğrenç eylemi hatırlamasını isteyemez. Hiç kimse ona, kurbanı olduğu korkunç insanlık suçunun bedelini ödetemez, doğum sancılarını çektirtemez. Bu yüzden, 'tecavüze uğrayan kadının bile kürtaj yaptırmaması gerekir' demeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Çünkü önemli olan çocuğa bakmaktan öte, onun çok öncesindekileri yaşatmamaktır."


Prof. Dr. Atasoy tecavüzlerin önlenmesinin çok daha önemli olduğunu ifade ederek "Elbette tecavüzleri önlemeliyiz. Elbette tecavüzcünün kim olduğunu delillendirmeli, yargılamalı ve cezalandırmalıyız. Ama tecavüzün yol açtığı gebeliği önlemek mümkün." dedi.


TECAVÜZ GEBELİĞİNİ ÖNLEMEK MÜMKÜN


Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tecavüz gebeliğinin nasıl önleneceğine dair şunları söyledi.


"Tecavüzün yol açtığı gebeliği önlemek mümkün. Nitekim bir çok ülke, mağdurun olaydan hemen sonra başvurduğu sağlık biriminde önce gebelik testi yaparak, saldırı sırasında zaten gebe olup olmadığını saptıyor. Ardından gerek mülakat gerekse farklı testlerle ovülasyon döngüsünün neresinde olduğunu, böylelikle tecavüzden gebe kalma riskini hesaplıyor. Eğer bu ihtimal söz konusuysa 'acil doğum kontrol' ilaçları vererek gebe kalmasını önlüyor.


Bu ilaçlar embriyo ya da fetüsü etkilemez. Bu ilaçlar yumurtlamayı geciktirir. Döllenmeyi engeller. Gebelik, döllenmiş bir yumurtanın rahim çeperine tutunmasıyla başlar. Bu ilaçlar, rahim çeperine tutunmuş döllenmiş yumurtaya zarar vermez. Dolayısıyla 'acil doğum kontrol ilaçları' kesinlikle 'kürtaj ilaçları' değildir. Kürtaj ilaçlarının içinde başka kimyasallar bulunur. Ayrıca 'acil doğum kontrol ilaçları' tecavüz öncesi var olan gebelik sonunda kusurlu bebeklerin doğmasına yol açmaz.


SOSYAL DEVLET BÖYLE OLUR


Özetle, saldırı sırasında gebe olmadığı değişik testlerle saptanan ve adet döneminde bulunmayan, böylelikle tecavüz sırasında gebe kalamayacağı anlaşılan kadınlara “acil doğum kontrol ilaçları” verilerek yumurtlaması önlenebilir, spermin yumurtaya ulaşması durdurulur, böylelikle tecavüzle gebeliği önlenir. İşte sosyal devlet budur.