Memleketi Ankara'nın Haymana İlçesi'nde ailesini ziyarete gelen Prof. Dr. Özkan,  gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yüz nakli başta olmak üzere organ nakilleri sürecinin yorucu olduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, "Sadece yüz nakli değil tabi. Ameliyatların takip süreci oldukça yorucu geçiyor. Biraz dinlenmek ve hasret gidermek için memleketime geldim, akrabalarımı ve arkadaşlarımı ziyaret ediyorum" dedi. Prof. Özkan, arkadaşı Polatlı Özel Can Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ali İhsan Yaşar'ı ziyareti sırasında organ nakli ile ilgili son çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

'KANUN VAR, ALTYAPI GENİŞLEMELİ'

Prof. Dr. Ömer Özkan, organ nakilleri için gerekli olan yasal zeminin sağlandığını vurguladı. Bu nedenle Türkiye'de organ nakli altyapısının genişletilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Özkan, "Nakiller için daha geniş çerçeveli düşünmek gerekiyor. Diğer meslektaşlarımız için de organizeli bir şekilde bu işin altyapısı genişlemeli. Kanuni altyapı var zaten" dedi.

NAKİL SONRASI TAKİP MEDYADAN UZAK OLMALI

Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz naklini yaptıkları sırada medya aracılığıyla Türk halkını bilgilendirdiklerini hatırlattı. Bu durumun aynı zamanda yorucu geçtiğini vurgulayan Özkan, bundan sonra organ nakli yaptıkları hastaların takibini medyadan uzak, doğal bir süreçte gerçekleştireceklerini açıkladı. Prof. Dr. Özkan, "Biliyorsunuz hastalarımızdan birisini kaybettik, bu bizi çok üzdü. Nakil yapılan öteki hastalarımız var, bunların takibi yapılıyor. Dolayısıyla başarılı bir şekilde sonuçlanmasını ümit ediyoruz. Rahim nakli ile ilgili de bilimsel kongrelerde sunum yapıyoruz ve tartışıyoruz" diye konuştu.

 Prof. Dr. Özkan, embriyo nakliyle ilgili olarak ise, "Biz embriyo nakli yapmıyoruz. Onu şahısların kendileri yaptırıyorlar" dedi.



MÖ(AY/COŞ)