Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlü çocukların Ankara'daki Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledileceğini açıklamasının ardından, cezaevinden sorumlu olan Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı hazırlıklara başladı. Pozantı'daki cezaevi yöneticileri ile savcılık sevk için planlama yaparken, tutuklu ve hükümlü çocukların aileleri de gün içinde ilçeye gelip, cezaevi savcılığından izin aldıktan sonra çocuklarını ziyaret etti. Aileler beraberlerinde getirdikleri temiz kıyafetleri ve bazı gıda malzemelerini çocuklarına ulaştırılmak üzere cezaevi görevlilerine teslim etti.

'ZİYARETLER DAHA DA GÜÇLEŞECEK'

Bir çoğu Mersin ve Adana'dan gelen dar gelirli aileler, çocuklarının ziyaret etmek için 100-120 kilometre gidip- geldiklerini, bunun kendileri için sıkıntılı olduğunu belirtip, tutuklu ve hükümlülerin Ankara'ya nakledilmesinin ziyaretleri daha da güç hale getireceğini söyledi. Mersin'den gelen 50 yaşındaki Elmas Karmika, oğlunun 4 aydır hırsızlık suçundan cezaevinde kaldığını, ilk defa ziyaretine gelebildiğini söyledi. Oldukça üzgün olduğu gözlenen ve cezaevindeki oğlunun adını söylemeyen Elmas Karmika şunları anlattı:

"Oğlum 4 aydır cezaevinde, geçen günlerde mahkemesi sonuçlandı ve 7 yıl ceza aldı. Ben ilk defa ziyaretine geliyorum. Çünkü dışarda üç çocuğum daha var. Sincan'a götürülürse, oraya hiç gidemem. Çocuğumun yargılaması devam ederken, cezaevinde gördüğü şiddeti mahkemede söylemesine rağmen hakim, 'Benim yapacağım bir şey yok. Şikayetini cezaevine söyle' dedi. Bana göre içeride olanlarla ilgili yazılanlar doğrudur. Çünkü ben oğlumun başına gelenlerden biliyorum. Nasıl olsa dışarda da güçlü olan güçsüzü ezmiyor mu? Bu kural demek ki cezaevinde de geçerli."

MÜFETTİŞLERİN ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Ortaya atılan tecavüz, taciz ve işkence iddialarını soruşturmak üzere Adalet Bakanlığı'nın görevlendirdiği 3 müfettişin ise çalışmasının sürdüğü belirtildi. Müfettişlerin, cezaevindeki çocukların ifadelerini almanın yanı sıra, güvenlik kamerası kayıtlarını da inceledikleri kaydedildi.



MG(OA/COŞ)