Çocukların başka illerdeki cezaevlerine nakledilmesinin ardından kısa süreli kapalı kalan ve daha sonra 18 yaşından büyük kişilerin konulduğu Pozantı M Tipi Cezaevi'ne 18 kişilik kadroyla giden ÇDSO, 'Sarı Gelin', 'Gülnihal', 'Ah Bir Ateş Ver', Güzel Aşık Cevrimizi', '10'uncu Yıl Marşı' eserlerini seslendirdi.

Cezaevindeki tiyatro salonunda gerçekleştirilen konseri Pozantı Kaymakamı Kürşat Özdemir, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ufuk Yörük, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Emniyet Müdürü Nazif Kızmaz ve Cezaevi Müdürü Mustafa Yavuz, mahkumlarla birlikte dinledi. Konserin ardından ayakta alkışlanan orkestraya mahkumlar tarafından yapılan duvar saati hediye edildi.

Konser sonrası sanatçıları kutlayan Cezaevi Müdürü Mustafa Yavuz senfoni orkestrasını ilk defa canlı dinleme fırsatı bulduğunu belirterek, "Daha önce televizyondan izliyorduk. İlk defa canlı olarak izleme fırsatı buldum ve çok keyif aldım. Bu fırsatı bize sunduğu için ÇDSO sanatçılarına çok teşekkür ederim" dedi.

ÇDSO Müdür Yardımcısı Yusuf Yalçın ise son yıllarda klasik müziği tanıtmak ve kent merkezindeki konser salonlarına gidemeyenlere ulaşmak için köy, okul, rehabilitasyon merkezleri ve tarlalara giderek konser verdiklerini vurguladı. Yalçın, "ÇDSO olarak elimizden geldiğince bize ulaşamayan gruplara ulaşmaya ve onlara klasik müziği anlatmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda mahkumları da önemseyerek böyle bir konser organize ettik. Klasik müziği tanıtmak ve sevdirmek için bu tür konserlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.



ÇA(OA/CK)