Kafes Eylem Planı ve Amirallere suikast davası ile birleştirilen Poyrazköy davasının 17. duruşması bugün görülüyor. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına 8’i bu davadan 9’u başka suçlardan tutuklu sanık ile 5 tutuksuz sanık katıldı. Davaya müdahil olmak için gelen ve dosyada yer alan bazı belgelerde adı geçen Dilek Bozkaya ile avukatı Necati Barışık da duruşmaya geldi.


Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu öncelikle Dilek Bozkaya’ya neden müdahil olmak istediğini sordu. Bozkaya da, “Mahkemenizde yargılanan Levent Bektaş’ı tanımam. Ama bana 4 Haziran 2009 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda şüpheli olarak ifade verdiğim sırada ‘Levent Bektaş’ın bilgisayarında benimle ilgili bir takım özel bilgiler bulunduğu’ söylendi. Bu nedenle müdahil olmak istiyorum" dedi.


Duruşma savcısı Mehmet Ali Uysal ise “Suçtan zarar görme ihtimaline binaen müdahillik talebinin kabul edilmesini " talep etti. Mahkeme Heyeti, aynı gerekçeyle Dilek Bozkaya’nın müdahillik talebini kabul etti.


MEMURLUKTAN ATILDIM


Daha sonra şikayetçi olup olmadığı sorulan Dilek Bozkaya, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda şüpheli sıfatıyla ifadesi alınırken Levent Bektaş’ın bilgisayarında bulunduğu iddia edilen dokümanların kendisine sorulduğunu ifade etti. Bu dokümanlarda, “anne-baba adı, doğum yeri, daha önce nişanlanıp ayrıldığı" şeklindeki şahsi verilerinin olduğunu kaydeden Bozkaya, “Bana bunların doğru olup olmadığı soruldu. Ben Levent Bektaş’ı hiç görmedim. O dokümanlarda ben ve birçok askeri personelin takip edildiği ve kimlerle irtibat halinde olduğu da yer alıyor. Ayrıca bir bayan için aşağılayıcı ifadeler de bulunuyor" dedi. Bu bilgileri kimin topladığını bilmediğini söyleyen Bozkaya, “Kişilik haklarım ağır derecede zarar gördü. Ben Deniz Kuvvetleri’nde sivil memurdum. Bazı idari davalarım vardı. O belgelerde, bu suçları işlediğime dair bilgiler yer alıyordu. Ben o belgelerde, sanki davalar kesinleşmeden suçlu olarak gösterildim. Bu kadar insan hakkında dava açılmışken kimse görevinden olmadı ama ben o notlar yüzünden devlet memurluğu sıfatımı kaybettim. Beraat edeceğim bir davada sırf o notlar yüzünden ceza aldımö diye konuştu. Bozkaya’nın avukatı Necati Barışık da, müvekkilinin mağduriyetinin açık olduğunu savunarak “Müvekkilim fuhuş çetesinin elemanı olarak gösterildi. Biz şu aşamada Levent Bektaş’tan şikayetçiyiz ama dava sonunda notları kimin yazdığı tespit edilirse, o notları yazanlardan şikayetçiyiz" dedi.


SANIK ÖĞÜTÇÜ ‘MÜDAHİLLİK’ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ


Bu davada tutuksuz yargılanan ancak Balyoz davası kapsamında tutuklu olan emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü ise müdahillik talebi kabul edildiği için teşekkür etti. Öğütçü, “Müdahil oldukları için her şeyin sahte olduğunu görecekler. Hrant Dink’in avukatları da müdahil oldu. Bakın onlar da bütün sahtekarlıkları gördü ve artık duruşmalara gelmiyorlar. Bu müdahil de bütün sahtekarlıkları gördükten sonra gelmeyecektir" dedi.


(BB)