İçinde ceylanlar, pony atlar, lama, yaban koyunları, minyatür keçi gibi hayvanların yanı sıra flamingo, tavus kuşları, yaban kazları gibi anlarca tür kanatlı hayvanın da barındığı 'Doğapark' adlı botanik bahçesinde 3 yıl önce başlatılan Portokalçiçeği Sanat Kolonisi’ne bugüne kadar 150 ckadar Türk ve yabancı sanatçı katıldı. Buralarda yapılan eserler de İstanbul’daki sanat galerileri ile Ankara’da Portokalçiçeği Recidance'de sergelendi.

Portokalçiçeği Sanat Kolonisi'nin genel koordinatörü Hakan Körpi, bu yıl 8-30 Haziran tarihleri arasında yapılması kararlaştırılan Sanat Kolonisi için şimdiden 250'ye yakın başvuru geldiğini belirterek, şöyle dedi:

"Sanat ve sanatçı dostu Ahmet Pahin’in başlattığı bu koloni, Türkiye’nin uluslar arası markası haline geldi. Bu koloniye katılmak için, yaz ayından bu yana talepler geliyor. Katalıcak sanatçıları hem yerli hem yabancı sanatçı danışmanlarımızın yaptıkları değerlendirme ile belirleyip gereken daveti yapıyoruz."

Sanatçılara Sapanca Gölü kenarındaki Doğapark’da cennet gibi ortamda çalışma imkanı sağladıklarını, buraya gelenin ertesi yıl yeniden davet beklediğini de söyleyen Hakan Körpi, ayrıca geçtiğimiz günlerde Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi’ni simgeleyecek anı heykelciği tasarım yarışması düzenlediklerini belirtti. Körpi,

Güzel Sanatlar Fakülteleri, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri öğrencileri arasında yapılan yarışmaya büyük bir katılım gerçekleşmesine rağmen birinciliğe değer eser bulunamadığını da söyledi. Bu yarışmanın değerlendirilmesini Koloni Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin, Sanatçı ve Sanat Tarihçisi Prof.Dr. Adnan Turani,

Konya Selçuk Üniversitesi Heykel Bölümü öğretim görevlisi Anar Eyni, aynı zamanda koloni başkanı olan uluslar arası birçok ödüle sahip Makedon Sanatçı Prof.Dr. Gazanfer Bayram, Hacettepe Üniversitesi GSF Heykel Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Mümtaz Demirkalp, Sakarya Üniversitesi’nden Yardımcı Doçent Neslihan Özgenç, Marmara Üniversitesi GSTMF Heykel Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nilay Büyükişleyen, Sakarya Üniversitesi GSF Dekanı Prof.Dr. Nilgün Bilge, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sevil Dolmacı, İlk özel müzenin (İMOGA) kurucusu / Yeditepe Üniversitesi ve Işık Üniversitesi GSF Kurucu Dekanı Prof.Dr. Süleyman Saim Tekcan, Yeditepe Üniversitesi GSTMF Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı Prof.Dr. Zahit Büyükişleyen yaptı.

Birinci çıkmadığı için, toplam 10 bin liralık ödül de ilk 10'a giren çalışma sahiplerine 1000'er TL olarak dağıtılmasına karar verildi.



MB(MB/İD)