Dört yıl önce 20 kadar Türk ve yabancı sanatçıların katılımıyla başlatılan, ancak kısa sürede tüm dünyada adı duyulunca yüzlerce sanatçının başvurduğu Portakalçiçeği Sanat Kolonisine bu yıl rekor başvuru oldu. 50'ye yakın ülkeden 460 sanatçı bu çalışmaya katılmak istediğini bildirdi. Ancak organizasyon komitesi Doğapark'taki sorunu nedeniyle ancak 45 sanatçıyı kabul edebildi.

Ressamlar, mozaik ve plastik sanatçılar, heykeltraş ve fotoğraf sanatçıları Doğapark'daki eşsiz ortamda açık ve kapı alanlarda tuaallerini kurarak resimlerini yapmaya başlarken, ülkelerinin kültürlerini de birbirlerine aktarıyor. Buradaki tüm ihtiyaçları da Portakalçiçeği Sanat Kolonisi Organizasyon Kamitesi tarafından karşılanıyor. Sanatçılar 30 Haziran'a kadar çalışmalarını burada sürdürecek.

Geçtiğimiz yıllarda burada yapılan eserler İstanbul'daki sanat galerilerinin yanı sıra yine Ahmet Şahin'in kurucusu olduğu 165 metre ile Ankara'nın en yüksek binası olan Portakalçiçeği Recidance salonunda da sergilendi. Bu yıl ise Türkiye'nin yanı sıra başta Almanya olmak üzere bazı ülkelerde de sergilenecek.

RESSAMLAR BULUŞMASI DA YAPILDI

Mayıs ayı içinde büyük bir çoğunluğu Türk Cumhuriyetlerinden olmak üzere 21 sanatçının katılımıyla Türksoy Ressamlar Buluşması da yine Doğapark'da gerçekleştirilmişti. Burada yapılan eserler ilk olarak Güral Sapanca Otel'de sergilenmiş, serginin açılışını da iki günlük program için Sapanca'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapmıştı. Burada ayrıca ünlü ressamımız Yaşar Çallı'nın yaptığı portre çalışması da Cumhurbaşkanı Gül'e hediye edilmişti. 

KATILAN SANATÇILAR

Bu yıl dördüncüsü yapılan, Hakan Körpi'nin genel koordinatörlüğünde ve dünyaca ünlü Makedon sanatçı Gazanfer Bayram'ın başkanlığındaki Portakalçiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'ne katılan yerli ve yabancı sanatçıların adları alfabetik sıraya göre şunlar:

Alejandra Gregorio, Altuğ Alaçlı, Anar Eyni, Aslı Altınışık, Buğra Erol, Çerkes Karadağ, Kristine Raprell, Christof Mascher, Clodia Chianuci, Dario Ortisrobledo, Demet Yalçınkaya, Dilara Şahin, Eliyar Alimirzayev, Gazanfer Bayram, Gizem Enuysal, Gjorgji Tomovski, Gülistan Karagüzel, Halil Şentürk, Hike Demneitner, Hülya Sözer, İrfan Okan, Işıl Yaltıraklı, Işıl Güleçyüz, John Holger, Juan Lucas, Kudret Türkün, Leon Duniec, Mahir Güven, Murat Bekeyev, Marwa Qendel, Mustafa Karasu, Mustafa Özel, Nesli Türk, Nilay Akbulut, Nurdan Likos, Nuri Irak, Resul Aytemur, Şahin Paksoy, Sarah Nschotschi Haslinger, Sehalattin Yıldırım, Selçuk Akbulut, Seydi Murat Koç, Seyit Mehmet Buçukoğlu, Sinem Kaya, Zarko Jakimowvsky.



MB(MB/AAA)